Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова і ДТЕК передали три апарати ШВЛ для Львівської обласної інфекційної лікарні

08.09.2020

Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня отримала три сучасних апарати штучної вентиляції легенів виробництва Франції від Фонду Ріната Ахметова і ДТЕК.

– Рінат Ахметов першим прийшов на допомогу країні, коли виділив 300 мільйонів гривень на придбання найнеобхіднішого медикам обладнання та витратних матеріалів. Зокрема, Фонд придбав більше ніж 200 апаратів ШВЛ високого класу. Масштаби допомоги безпрецедентні, і проект «Боротьба з COVID-19 в Україні», по суті, вплинув на загальний рівень якості надання медичної допомоги в країні, який значно зріс. Робота триває, – розповіла Наталія Ємченко, член Наглядової ради Фонду.

Як зазначив генеральний директор ДТЕК «Західенерго» Олег Таращук, з початку епідемії коронавірусу Львівська область отримала від Фонду і ДТЕК вже 16 сучасних апаратів ШВЛ високого класу.

 – Це сучасне медичне обладнання від відомих виробників. Воно може працювати практично в автоматичному режимі і буде необхідно після епідемії коронавірусу. В області працює ДТЕК Західенерго, тут живуть наші співробітники і ми всіляко будемо підтримувати регіон в боротьбі з коронавірусом. Сьогоднішня подія – яскравий приклад спільної роботи бізнесу, влади та громади, – сказав Олег Таращук.

У свою чергу заступник керівника Львівської облдержадміністрації Іван Собко подякував за допомогу:

 – Дуже приємно відзначити реальну допомогу для наших лікарень. Від імені обласної адміністрації передаю слова подяки Фонду за те, що ви робите. Допомогу отримали як міські лікарні, так і в районах. Дякую Фонду Ріната Ахметова за системну допомогу опорним лікарням, що дозволить врятувати не одне життя.

До його слів приєднався перший заступник керівника Львівської облради Богдан Гагалюк.

– Голими руками епідемію не здолати. Тому завжди раді вітати меценатів, які допомагають. Ми вже не перший раз зустрічаємося з Фондом Ріната Ахметова – і кожен раз він виконує взяті на себе обов'язки, поліпшує матеріально-технічне забезпечення наших лікарень. Велике спасибі, – зазначив Богдан Гагалюк.

Також співробітники лікарні, які працюють з хворими на коронавірус, отримали комплекти медичного одягу. Він був пошитий на спеціальне замовлення.

– Персонал працює вдень і вночі в непростих умовах. Хочу подякувати Фонду за  роботу, завдяки якій наші медики отримують можливість краще надавати допомогу, – сказав виконуючий обов'язки головного лікаря лікарні Петро Федунь.

 З початку епідемії коронавірусу сучасні апарати ШВЛ від Фонду Ріната Ахметова отримали державні лікарні у Львівській, Івано-Франківській, Луганській, Донецькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Полтавській, Тернопільській, Рівненській, Закарпатській та Харківській областях, а також у Києві. «Боротьба з COVID-19 в Україні» – масштабний проєкт Фонду, покликаний допомогти країні рятувати життя людей. Він реалізується за програмою Фонду «Рінат Ахметов – Порятунок життів».

Раніше, за особистим рішенням Ріната Ахметова, у рамках цієї програми було реалізовано проєкт «200 швидких для України». Тоді за рекордно короткі пів року державні медустанови в усіх регіонах отримали 200 спецавтомобілів із найсучаснішим обладнанням, здатних долати бездоріжжя. Зокрема 22 автомобілі з апаратами штучної вентиляції легенів для новонароджених. Це найбільший внесок одного благодійника в державну медицину України за весь час незалежності нашої країни. Сьогодні багато цих швидких використовуються в боротьбі з епідемією в усіх областях.

Більше про допомогу Фонду Ріната Ахметова країні в боротьбі з COVID-19 читайте в оглядових матеріалах:

1. Зупинити коронавірус в Україні: хроніка допомоги Фонду Ріната Ахметова країні

2. Боротьба з коронавірусом: як Фонд Ріната Ахметова допомагає Україні зупинити епідемію. Частина 2

3. Допомогти країні впоратися з глобальними викликами. Частина 3