Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ахметова допоміг дитині вилікувати серце

18.07.2017

До 12-річчя Фонду Ріната Ахметова ми публікуємо історії, присвячені діяльності Фонду й нашим масштабним програмам і проектам – Гуманітарний штаб, «Сирітству – ні!», «Адресна допомога», «Рак виліковний», «Динамічний музей», «Зупинимо туберкульоз в Україні» й багатьом іншим. Це історії дітей та дорослих, які опинилися в складній ситуації й отримали підтримку Фонду, яка допомогла їм витримати й подолати випробування.

«Адресна допомога» – одна з перших програм Фонду Ріната Ахметова в межах якої в мирний час була надала допомогу приблизно 20 тисячам осіб. З моменту створення Гуманітарного штабу ще орієнтовно 50 тисяч осіб отримали допомогу Фонду.

Маленький Лев Мішин із перших хвилин народження потрапив у реанімацію – під пильний нагляд медиків. Лікарі неодноразово рятували хлопчика – у нього діагностували відразу три вади серця. За перший рік свого життя малюк переніс дві складні операції. Мама Льови Тетяна показує шрами, які перетинають тіло дитини. «Шов від спини до грудей, а вище печінки дренаж», – розповідає вона.

Малюк намагався бути активним, але через хворобу навіть повзати вдавалося важко. Перші три місяці свого життя він постійно страждав від нападів ядухи.

«У нас після народження на другий день виявили ваду серця, – розповідає Тетяна. – Дитину відразу забрали в реанімацію. Сказали, що шуми в серці й недостатньо кисню в крові».

Медики не змогли одночасно закрити всі три вади – завадили інфекційні захворювання й маленька вага пацієнта. Лікарям вдалося вживити імплант, але далі продовжувати лікування не дали змоги фінанси.

«Операція й післяопераційний ведення вроджених вад серця – одна з найдорожчих медичних послуг. Одиниці зможуть її оплачувати. Сама операція включає в себе використання дорогих ліків і процедур: штучний кровообіг, витратні матеріали, дитячий наркоз», – розповідає дитячий кардіохірург Володимир Вашкеба.

Медики розповідають, що якщо вчасно не надати допомогу дитині з подібним захворюванням, то наслідки можуть бути жахливими аж до летального результату. Тетяна Мішина звернулася до Гуманітарного штабу Ріната Ахметова, де сім’ї відразу надали допомогу.

«Штаб Ріната Ахметова забезпечив дитину всім необхідним для операції», – розповідає дитячий кардіолог Світлана Васецька.

На операційному столі маленький пацієнт провів 3 години, протягом яких йому на деякий час зупиняли серце. Операція завершилася успішно. Тепер попереду у Лева нове життя зі здоровим серцем.

«Рінату Леонідовичу величезне спасибі, що він відчуває чужі біди, що допомагає й не залишає в біді маленьких діток. Ми йому вдячні, ми б самі цього не подужали», – каже Тетяна Мішина.