Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фахівці програми «Сирітству – ні!» обмінялися досвідом роботи з міжнародними організаціями щодо наставництва підлітків з інтернатних закладів

23.09.2016

Фахівці програми «Сирітству – ні!» взяли участь у практичній конференції «Кращі практики роботи спеціалістів із підлітками-сиротами в держзакладах та прийомних сім’ях для підвищення якості життя молодих людей», що проходила в Москві з 19 по 21 вересня.

Організаторами цього заходу виступили благодійні фонди, які вже багато років займаються сприянням сімейному влаштуванню дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, соціальною адаптацією та професійною орієнтацією вихованців та випускників інтернатних закладів.

Нині тенденція і в Росії, і в Україні є такою, що дітей молодшого віку забирають у сім’ї охоче, а підлітки не часто знаходять нові родини. Працювати з дітьми старшого віку нелегко, не завжди ця робота проводиться на високому рівні. Звідси й виникає багато проблем, особливо після того, як діти випускаються з інтернатних закладів. Саме тому організатори вирішили зібрати найкращі практики по роботі з підлітками й дати можливість спеціалістам ці практики перейняти та використовувати у своїй роботі.

«Той матеріал, який подавався на конференції був дуже цікавим і корисним для нас. Ми зможемо використати нові знання в проекті  «Наставництво», що спрямований на те, аби допомогти дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування, у формуванні навичок, необхідних для адаптації до самостійного дорослого життя», – розповіла керівник програми «Сирітству – ні!» Фонду Ріната Ахметова Євгенія Рзаєва.

Крім того, учасники конференції детально розглянули питання коригування травми дитини, яка пережила розлуку з біологічною сім’єю, адаптації в новій родині. Значна увага експертів була приділена також емоційному вигоранню при роботі в соціальній сфері.