Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Дзвінок із надією. БЛОГ Олександра Вишнякова, директора Гуманітарного штабу Ріната Ахметова

29.06.2017

Саме так колись одна з мам назвала своє звернення на гарячу лінію Гуманітарного штабу. Її дочці була потрібна термінова операція. За рік маленька здорова й живе своїми простими дитячими радощами.

Подібними дзвінками починається й закінчується кожен день у Штабі. Для підтримки дітей у нас працює напрям адресної медичної допомоги на термінове лікування та операції. Батьки дізнаються один у одного номер телефону, отримують його від лікарів, знаходять в інтернеті й соціальних мережах. Використовують будь-яку можливість врятувати свою дитину. А ми намагаємося максимально оперативно прийти на допомогу.

Кілька місяців тому на гарячій лінії пролунав дзвінок батька новонароджених близнюків із селища під Маріуполем. Данило і Єгор з’явилися на світ раніше терміну з важкими захворюваннями. За їх порятунок взялися тільки запорізькі лікарі.

Родині самостійно потрібно було купувати ліки, витратні матеріали та дитяче харчування. У подружжя є ще п’ятирічний син. Живуть у зоні бойових дій – всього за п’ятнадцять кілометрів від постійно обстрілюваного Широкиного.

Подружжя терміново почало шукати підтримку. Батько малюків знайшов телефон Штабу на сайті. Наші фахівці, які звикли працювати оперативно, передали всі необхідні медикаменти родині вчасно. Виходжували братів три місяці. Зараз малюки перебувають під постійним наглядом лікарів, їхній стан стабілізувався.

Ще одним затребуваним проектом Штабу стала допомога дітям із вродженими вадами серця. Спеціальний проект «Здорове серце» Гуманітарний штаб Ріната Ахметова запустив у лютому цього року. Десятки дітей із Донецької, Луганської, Харківської та Запорізької областей мають можливість вилікувати ваду. З моменту старту проекту операції зі встановлення оклюдерів зробили 13 дітям.

Один із них – 4-річний Борис із Мелітополя. Йому були недоступні майже всі дитячі розваги. Через вроджену ваду серця він часто хворів і не міг терпіти фізичні навантаження.

Про діагноз сім’я дізналася випадково, коли малюк потрапив до лікарні з ангіною. Тоді медики повідомили про порок серця. Дитина потребувала невідкладного втручання кардіохірургів. Через ваду мережі мама Борі звернулася до нас по допомогу. Після встановлення оклюдера минуло кілька тижнів. Малюк уже вдома й тепер має можливість жити повноцінно, ні в чому собі не відмовляючи після такої операції.

Ці історії – приклад дитячого мужності й рішучості батьків. Співробітники нашої «Адресної допомоги» своїх підопічних пам’ятають поіменно. А їх більш ніж 3 тисячі. Ми продовжуємо працювати для дітей і заради дітей. Наша гаряча лінія і далі приймає дзвінки. Вся необхідна інформація про адресну допомогу на лікування є й на нашому сайті. Вірю, що наші зусилля допоможуть ще не одному малюкові стати здоровішим і щасливішим.

ДЖЕРЕЛО