Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Дитячі години

06.08.2014

У Британському музеї розробили простий та дієвий спосіб залучення відвідувачів із дітьми на нову виставку «Стародавні життя. Нові відкриття»

Британський музей пропонує рідкісну можливість побачити, що ховається під саркофагами 8 мумій з Єгипту і Судану, представленими у колекції.

Завдяки комп'ютерній томографії та 3D-візуалізації відвідувачі знайомляться з історіями життя стародавніх мешканців долини Нілу, що жили в період з 5 500 до 1 300 р. тому.

За словами організаторів виставки «Стародавні життя. Нові відкриття», мета експозиції – надати можливість зрозуміти життя древніх єгиптян і суданців, показати їх як людей, а не як об'єкти. На цінителів історії чекають єгипетські амулети, золоті накладки на нігті та прикраси, татуювання з монограмою Святого Михайла, покровителя середньовічного Судану, та інші таємничі відкриття, які тепер доступні погляду завдяки новим технологіям.

Пропозиція для відвідувачів з дітьми

Відвідувачам з дітьми заклад запропонував спеціальний час (9 вересня, 10:00-12:00), аби вони мали змогу завітати на цю новаторську виставку за найбільш комфортних умов.
– Під час цього ексклюзивного ранку дітям необов’язково зберігати в музеї тишу, тому ви також зможете розслабитися і почувати себе вільно, – зазначають на сайті музею. – Ви матимете чудову нагоду познайомитися та поспілкуватися з іншими батьками та вихователями, а також дослідити нову захоплюючу експозицію. Дивовижну історію мумій вам може розповісти співробітник музею.

Працівники продумали усе до дрібничок. Так, наприклад, дитячий візочок можна буде лишити у виставковому просторі або у музейному баггі-парку. До того ж спеціально обладнають окремі кімнати, де батьки матимуть змогу перевдягнути та нагодувати дитину, а також безкоштовно отримати чашку чаю або кави. Усі музейні кафе будуть відчинені протягом дня. 

Експозицію «Стародавні життя. Нові відкриття» відкрито у Британському музеї до 30 листопада 2014 року.

Джерело: www.britishmuseum.org