Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

#ДякуємоМедикам. Блог Римми Філь

30.04.2021

Фонд Ріната Ахметова починає новий онлайн-проєкт, який називається #ДякуємоМедикам.

Цим Фонд хоче висловити повагу і вдячність тим, хто ось вже більше року рятує життя українців і протистоїть епідемії коронавірусу.

Лікарі дійсно стали справжніми героями. Ризикуючи собою, вони допомогли перемогти ковід сотням тисяч українців.

Фонд Ріната Ахметова вже 15 років системно й масштабно підтримує українську медицину. І підтримка української охорони здоров’я, порятунок життя і здоров’я людини – головні пріоритети його діяльності. Одним із найбільш масштабних проєктів, який реалізується зараз Фондом, є «Боротьба з COVID-19 в Україні».

Але лікарям потрібні не тільки засоби захисту або сучасне обладнання. Як і будь-якій людині, їм важливо, щоб їхню працю цінували й поважали. Тому у Фонді вирішено було створити платформу, яка дозволить зібрати подяки медикам та історії про їх щоденну героїчну працю.

Фонд Ріната Ахметова надає свої онлайн-майданчики для збору подяк лікарям. Будь-який мешканець країни може зайти на спеціальну інтернет-сторінку і розмістити свою історію про те, як українські медики врятували життя і здоров’я йому, його рідним або близьким.

Кампанія #ДякуємоМедикам реалізується в межах проєкту Фонду Ріната Ахметова «Боротьба з COVID-19 в Україні», завдяки якому опорні державні лікарні в усіх регіонах країни отримали 155 кисневих концентраторів, 337 тисяч експрес-тестів, більше 200 тисяч одиниць засобів індивідуального захисту й витратних матеріалів . На 1 000 ліжко-місць у регіонах був забезпечений доступ до стаціонарних і мобільних джерел кисню.

Ключовим елементом допомоги Фонду стали понад 200 апаратів ШВЛ – це найбільша поставка подібного обладнання в Україні за час пандемії. Усього допомогу від Фонду отримали 505 медустанов у 203 населених пунктах: як клініки в обласних центрах, так і зовсім невеликі лікарні в маленьких містах і селищах.

Ще одним освітнім напрямом, але вже для більш широкої аудиторії, став проєкт «Запитай у лікаря». Це щотижневі онлайн-зустрічі з провідними лікарями України на діджитал-майданчиках Фонду. Серед експертів – такі світила української медицини, як директор Інституту серця, професор Борис Тодуров, відомий педіатр Євген Комаровський і президент Асоціації анестезіологів України Сергій Дубров. До кожного з експертів звертаються із сотнями питань про профілактику й лікування коронавірусу, різного роду супутніх хвороб. Також медики спростовують недостовірну інформацію та різноманітні чутки. Глядачами проєкту вже стали понад 6 мільйонів чоловік. Відеоролики можна подивитися на сторінках Фонду в Facebook і YouTube.