Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

До Донецька прибули машини з наборами виживання від Штабу Ріната Ахметова

07.07.2015

Увечері, 7 липня, у Донецьк прибули 9 великовантажних машин із продуктами від Штабу Ріната Ахметова для мирних жителів Донецької й Луганської областей, які перебувають у зоні АТО. Ще 7 машин не встигли пройти митний огляд на контрольно-пропускному пункті поблизу Волновахи і продовжать шлях до Донецька завтра.

Вранці ця автоколона з 16 фур вирушила з Дніпропетровська до Донецька з 320 тоннами продуктів для формування 35 тисяч дорослих наборів виживання для людей похилого віку, інвалідів, багатодітних сімей та інших найбільш соціально незахищених категорій мирного населення.

Цього тижня, із 6 до 11 червня 2015 року, Гуманітарний штаб Ріната Ахметова продовжує збільшувати інтенсивність постачання продуктів на донецький склад і планує відправити на Донбас понад 900 тонн продуктів для формування 65 тисяч дорослих наборів виживання і 22 400 дитячих наборів для мирних жителів Донецької й Луганської областей, які перебувають у зоні АТО. Для цього упродовж тижня з урахуванням сьогоднішньої колони Штаб планує відправити в Донецьк 3 автоколони.

Завдяки своєчасному доставлянню на Донбас на початку липня планованих 60 тисяч продуктових наборів, Гуманітарному Штабу вдалося скоротити дефіцит на складі в Донецьку і від сьогодні поновити роботу 4 пунктів видавання допомоги в Макіївці.

До кінця липня Штаб Ріната Ахметова планує відправити на Донбас 2 Гуманітарні рейси, які доставлять понад 4900 тонн продуктів. Це дозволить сформувати 450 тисяч наборів виживання для дорослих і 39 тисяч дитячих наборів для мирних жителів у зоні АТО, людей, що залишилися на лінії зіткнення, а також для переселенців, які перебувають у містах Донецької та Луганської областей на підконтрольній українській владі території.