Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Понад 4 тисячі жителів Макіївки отримали продукти від Штабу Ахметова в перший день роботи пунктів

07.07.2015

7 липня, у Макіївці відновили роботу 4 пункти видавання допомоги від Гуманітарного штабу Ріната Ахметова, які забезпечують необхідними наборами виживання найбільш соціально незахищені категорії місцевого мирного населення. За перший день роботи було видано понад 4 тисячі дорослих і дитячих наборів виживання.

«Сьогодні на пункті утворилася велика черга. По-перше, люди довгий час не отримували набори виживання, яких так потребують. По-друге, до видавання було запрошено удвічі більше одержувачів, які мають талончики, ніж зазвичай обслуговують за день. Всі люди були дуже раді та вдячні, що про них не забули», — розповіла Олена Вакаренко, координатор пункту видавання в Центрально-Міському районі.

Унаслідок загострення збройного конфлікту й закриття пункту пропуску в Кураховому, у червні Штаб Ріната Ахметова зміг доставити лише половину запланованого обсягу продуктової допомоги на непідконтрольні Україні території Донецької та Луганської областей. Через це досі закрито більшість пунктів видавання в обох областях, у самій Макіївці набори виживання не видавали 3 тижні.

«Сьогодні 4 пункти Штабу в Макіївці відновили видавання допомоги. Завдяки інтенсивному постачанню продуктів у Донецьк із початку липня нам вдалося скоротити дефіцит продуктових наборів на складі «Донбас Арени» та відновлювати роботу за межами Донецька. Висока потреба мирних жителів Донбасу допомоги зберігається, і ми продовжуємо планове постачання. Тільки цього тижня буде відправлено 3 автоколони з 87 тисячами дорослих і дитячих наборів виживання для мирних жителів Донецької й Луганської областей, які перебувають у зоні АТО», — прокоментував Григорій Колдунов, директор Гуманітарного штабу Ріната Ахметова.

Нагадаємо, жителі Макіївки мають можливість отримати відповіді на всі запитання, що стосуються видавання допомоги, через онлайн-помічник на сайті Гуманітарного штабу Ріната Ахметова. Як працюють пункти, коли будуть видавати допомогу за відповідним талоном, яким категоріям громадян призначена гуманітарна допомога, що входить до складу продуктового набору, як подати заявку на адресну медичну допомогу — відповіді на ці та інші запитання можна отримати через онлайн-помічник.