Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Понад 100 тисяч наборів виживання планує відправити цього тижня на Донбас Штаб Ахметова

06.07.2015

Цього тижня, із 6 до 11 червня 2015 року, Гуманітарний штаб Ріната Ахметова продовжує збільшувати інтенсивність постачання і планує відправити на Донбас 1300 тонн продуктів для формування 90 тисяч дорослих наборів виживання і 28 400 дитячих наборів для мирних жителів Донбасу з обох боків зіткнення.

Для цього упродовж тижня Штаб планує до відправлення 4 автоколони із 65 великовантажних автомобілів. 3 автоколони мають доставити продукти в логістичний центр Штабу в Донецьку і 1 колона — до Маріуполя.

Перша автоколона із запланованих вже сьогодні вирушила до Маріуполя. 19 машин везуть продукти для формування 25 тисяч наборів виживання і 6 тисяч дитячих наборів для жителів населених пунктів, які розташовані на лінії зіткнення, і переселенців, що проживають на підконтрольній Україні території Донбасу.

До кінця липня Штаб Ріната Ахметова планує відправити на Донбас 2 Гуманітарні рейси, які доставлять понад 4900 тонн продуктів. Це дозволить сформувати 450 тисяч наборів виживання для дорослих і 39 тисяч дитячих наборів для мирних жителів у зоні АТО, людей, що залишилися на лінії зіткнення, а також для переселенців, які перебувають у містах Донецької та Луганської областей на підконтрольній українській владі території.

Унаслідок загострення збройного конфлікту й закриття пункту пропуску в Кураховому, у червні Штаб Ріната Ахметова зміг доставити лише половину запланованого обсягу продуктової допомоги на непідконтрольні Україні території Донецької та Луганської областей. Через це закрито більшість пунктів видавання в обох областях.

Гуманітарний штаб неодноразово озвучував свої пропозиції й закликав до спільного розв’язання державу та гуманітарні місії з регулювання пересувань гуманітарних вантажів і прийняття Закону, який би регулював питання надання допомоги під час ведення військових дій.

Майже рік Гуманітарний штаб Ріната Ахметова забезпечує мирних жителів Донецької й Луганської областей і вимушених переселенців із Донбасу продуктами харчування. Наприкінці минулого тижня волонтери Штабу видали 3,5-мільйонний дорослий набір виживання. А кількість дитячих виданнях наборів досягла 250 тисяч.