Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Будинок спогадів

27.05.2014

Національні музеї Ліверпуля в рамках програми House of Memories («Будинок спогадів») створили спеціальний комп'ютерний додаток для людей, які страждають на деменцію. Це важкі розлади в інтелекті і поведінці людини, що призводять до втрати нею елементарних навичок у всіх сферах життєдіяльності. Деменція зазвичай виникає у літніх людей. Придбання нових знань і навичок у них істотно ускладнюється, при цьому втрачаються і раніше засвоєні. За останніми оцінками, у Великобританії живе 800 тис. людей, які страждають на деменцію. І їх кількість до 2021 року збільшиться до 1 млн.

Додаток дозволяє користувачам досліджувати об'єкти з минулого і ділитися спогадами з іншими користувачами. Користувачі можуть зберігати об'єкти у вигляді власних «дерев пам'яті», «коробок пам'яті» або тимчасових послідовностей. Програма дає змогу створювати і зберігати особисті профілі, щоб користувачі могли до них повертатися.

У додатку використовуються об'єкти, що входять до колекції Національних музеїв Ліверпуля. Передбачається, що ці арт-об'єкти розблокують власні спогади користувачів, заховані в глибинах їх розуму, будуть стимулювати спілкування з іншими користувачами і, таким чином, покращувати якість життя хворих.

Додаток доступний на Google Play і App Store.

Відео: http://vimeo.com/92944194