Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Британці стимулюють любов до національного мистецтва

17.07.2014

На шість тижнів (з 21 липня по 31 серпня) Великобританія перетвориться на найбільшу у світі галерею під відкритим небом. Така мета проекту Art Everywhere («Мистецтво скрізь»), в рамках якого у містах країни з'являться тисячі білбордів із репродукціями картин британських художників.

Організаторі «хочуть затопити вулиці Великобританії найвеличнішим мистецтвом, коли-небудь створеним у цій країні». Передбачається, що завдяки проекту, здійснюваному у співпраці з галереєю Tate, благодійною організацією Art Fund та виробниками постерів, діти захопляться мистецтвом і з більшим ентузіазмом підуть до музеїв і художніх шкіл.

Уперше таку ініціативу було втілено торік. Вона мала настільки великий успіх, що було вирішено повторити проект і в 2014-му. Днями оприлюднили результати загальнонаціонального голосування, що визначило картини, які британці хотіли б бачити на вулицях своїх міст. У голосуванні взяло участь 38 тис. людей! Найбільше голосів отримали твори Девіда Хокні «Мої батьки» (1977) і Дори Каррінгтон «Ферма в Уотендлет» (1921). Серед інших художників, що увійшли до шорт-листа, – Грейсон Перрі, Генрі Мур, Вільям Блейк тощо.  

Найближчим часом постери з творами мистецтва з'являться у Великобританії на відкритих ділянках, автобусних зупинках, станціях метро, рекламних щитах, в національних кінотеатрах, залізничних мережах, торговельних центрах і аеропортах.

 

Джерело: arteverywhere.org.uk