Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

БРИТАНСЬКИЙ МУЗЕЙ ВІДТВОРЯТЬ У ВІРУТУАЛЬНОМУ СВІТІ

29.09.2014

Інтеграція у комп’ютерну гру Minecraft повинна залучити до музею ще більше відвідувачів

Британський музей разом з його галереями та експонатами буде відтворено у віртуальному світі комп'ютерної гри Minecraft. Цей проект є частиною стратегії музею, спрямованої на зацікавлення глядачів. До створення «Всесвіту Британського музею» будуть задіяні громадськість і добровольці. Перший етап створення гри – фасад музею і Великий двір – мають підготувати до 16 жовтня 2014 року. На цю дату заплановані публічні дебати, присвячені «змінам відносин суспільства з музейними колекціями в цифрову еру». Дослідник Ед Бартон стверджує, що інтеграція Британського музею в Minecraft допоможе інституцію «сприймати як щось веселе», і може стати ефективним засобом навчання молодшої аудиторії.

  • Це цифровий еквівалент будівництва Британського музею з Lego, – каже він.– Ви повинні відтворювати його цеглина за цеглиною.

Він додав, що закладу слід звернутися до краудсорсингу, що дозволить привернути увагу молодих ентузіастів Minecraft. Британський музей – не перший проект, який вирішив «матеріалізуватися» у світі Minecraft. Не так давно королівство Данія було сконструйовано ентузіастами гри в масштабі 1:1.

Джерело: http://www.bbc.com/news/technology-29281051