Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Ботіївська амбулаторія отримала кисневі концентратори від Фонду Ріната Ахметова та ДТЕК

02.11.2021

Фонд Ріната Ахметова спільно з ДТЕК закупили та передали Ботіївській амбулаторії кисневі концентратори OLV-10. Сучасне обладнання допоможе медикам рятувати життя хворих із ускладненнями від COVID-19. Вони прості у використанні та дозволяють одночасно підключати до одного апарата двох пацієнтів. Завдяки цьому концентратори можуть бути використані відразу ж після налаштування, що дуже важливо в умовах пандемії, коли рятувати життя потрібно тут і зараз.

– Коли країна зіткнулася з пандемією COVID-19, Рінат Ахметов першим прийшов на допомогу. Він виділив майже 500 мільйонів гривень на боротьбу з коронавірусом у рамках проєкту «Боротьба з COVID-19 в Україні», який є частиною програми «Рінат Ахметов – Порятунок життів». У найкоротші терміни опорні лікарні по всій країні отримали 216 апаратів ШВЛ, понад 300 тисяч експрес-тестів, понад 200 тисяч засобів індивідуального захисту й витратних матеріалів, 159 кисневих концентраторів. Загалом допомогу Фонду отримали понад 500 медустанов по всій країні, – розповіла Ірина Блажан, головна директорка програм Фонду.

Потребу в обладнанні амбулаторії села Ботієве Запорізької області, де розташовані вітрові електростанції ДТЕК ВДЕ, визначили медпрацівники закладу спільно з представниками органів місцевого самоврядування. На сьогодні амбулаторія обслуговує понад 2 тисячі мешканців iз 7-ми сіл. Із значним зростанням захворюваності на COVID-19 у громаді постало питання щодо забезпечення амбулаторії кисневими концентраторами.

 – Сьогоднішня ситуація демонструє, що об’єднання зусиль бізнесу, влади та громад для боротьби з пандемією – життєва необхідність. Ще минулого року за особистим рішенням Ріната Ахметова, Фонд першим у країні відреагував на світовий виклик загрози епідемії коронавірусу і разом з ДТЕК та іншими бізнесами SCM виділив близько 500 мільйонів гривень на забезпечення регіонів засобами для боротьби з коронавірусом. Ми продовжуємо підтримувати медичні заклади Запорізької області і сьогодні передаємо амбулаторії села Ботієве кисневі концентратори, які допоможуть лікарям рятувати пацієнтів з ускладненнями від COVID-19, – підкреслив Маріс Куніцкіс, генеральний директор ДТЕК ВДЕ.

За словами лікарів, наявне в лікарні обладнання не забезпечує 100% потреб у кисневій терапії всіх пацієнтів, яким вона необхідна.  

– Ситуація в Приазовській громаді погіршується щодня, Запорізька область вже увійшла в «червону» зону за рівнем захворюваності на COVID-19. Саме тому ми маємо бути готові надавати необхідну кисневу терапію тим хворим, хто цього потребує. Вже сьогодні нові кисневі концентратори будуть встановлені у денному стаціонарі та фізіотерапевтичному кабінеті амбулаторії монопрактики с. Ботієве. Тепер, завдяки новому обладнанню, нам буде легше допомагати важкохворим пацієнтам, – зазначила директорка КНП «Приазовський центр первинної медико-санітарної допомоги» Людмила Ізьянова.

Проєкт «Боротьба з COVID-19 в Україні» – найбільша, системна й масштабна приватна ініціатива, спрямована на допомогу державним медустановам у боротьбі з новим захворюванням. Масштаби допомоги є безпрецедентними, а завдяки проєкту вдалося підвищити рівень якості надання медпослуг у країні.