Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

643 пакети ліків отримали важкохворі діти з Донбасу. Як отримати допомогу?

27.01.2016

643 пакети спеціальних медикаментів отримали діти з Донбасу, які страждають важкими хронічними захворюваннями. Цю допомогу надав Штаб Ріната Ахметова за програмою «Ліки дітям».

Всі заявки надійшли від батьків на гарячу лінію Штабу. Більше половини дітей гостро потребують протисудомних препаратів, високою є потреба в інсуліні і протиастматичних ліках. 200 сімей із непідконтрольної території наразі не можуть отримати допомогу. У них немає можливості виїхати на мирну територію й забрати медикаменти.

Програму «Ліки дітям» було запущено в жовтні 2015 року. Мета — забезпечити дітей із Донбасу з важкими хронічними діагнозами спеціальними препаратами, які підходять виключно їм.

Видавання препаратів від Гуманітарного штабу здійснюється дітям віком до 18 років із непідконтрольних територій, а також переселенцям на мирній території Донбасу. Отримати їх можна тільки в аптеках мирних Артемівська, Маріуполя і Краматорська Донецької області.

Заявки приймають за телефоном гарячої лінії Штабу 0800 509 001. Подробиці про те, хто і як може отримати медикаменти — у нашій інфографіці.