Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

15 років Фонд допомагає людям. Блог Римми Філь

28.08.2020

У липні виповнилося 15 років Фонду Ріната Ахметова. З перших днів роботи в центрі уваги Фонду були й залишаються найскладніші й найактуальніші проблеми країни. В Україні всі знають про його боротьбу з туберкульозом, онкологією, сирітством.

Коли прийшла на Донбас біда, Фонд створив Гуманітарний Штаб, масштабну роботу якого відзначили всі міжнародні місії – врятовано життя понад мільйона людей на сході країни.

Цього року світ зіткнувся з масштабною проблемою COVID-19. І знову Фонд першим відгукнувся на нові виклики.

Проєкт національного масштабу «Боротьба з COVID-19 в Україні» стартував практично з найперших днів епідемії коронавірусу. Щоб максимально ефективно протистояти загрозі та підвищити рівень медицини, Рінат Ахметов ще в лютому першим прийшов на допомогу країні. Він об’єднав ресурси благодійного Фонду, ФК «Шахтар», бізнесів SCM і виділив 300 мільйонів гривень на боротьбу з інфекцією. Вони були спрямовані на задоволення найважливіших медичних потреб країни, серед яких апарати штучної вентиляції легенів. Фонд придбав і передає зараз українським клінікам більш ніж 200 сучасних апаратів ШВЛ.

Асоціація анестезіологів України вважає це дуже важливим і актуальним, адже за оптимістичними сценаріями, на вірус захворіє більш ніж половина населення країни. І просто життєво необхідно, щоб біля кожного ліжка відділень інтенсивної терапії був апарат ШВЛ.

Передання найсучасніших апаратів ШВЛ триває. У серпні Фонд продовжує передавати лікарям високоточне новітнє обладнання – апарати ШВЛ, які потребують складного налаштування. Крім того, медики відділень інтенсивної терапії, які контактують із хворими на коронавірус, отримують комплекти медичного одягу.

Також Фонд спільно з Міністерством охорони здоров’я та Асоціацією анестезіологів України забезпечив навчання лікарів правильного користування апаратурою.

Фонд допомагає медикам усієї України. І звичайно, особливу увагу приділяє Донбасу. В опорні лікарні Маріуполя, Селидового, Краматорська, Костянтинівки, Покровська, Волновахи, Слов’янська, Бахмута, Авдіївки та інших міст шахтарського краю передано експрес-тести, засоби індивідуального захисту та обладнання для лікарень і лабораторій.