Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Зцілити маленьке серце: Фонд Ріната Ахметова допоміг маленькому Захарові

10.03.2020

Для системної боротьби з вадою серця у дітей Фонд у 2017 році створив проєкт «Рінат Ахметов – Дітям. Здорове серце». В його рамках проводяться корекційні операції з установки імпланта – окклюдера. На сьогоднішній день проведено 122 операції. Одним із учасників проєкту днями став маленький Захар Сівов із Донецької області.

Малюк з'явився на світ півтора роки тому. Практично відразу лікарі виявили у дитини цілу низку захворювань.

«Захару діагностували дефект міжпередсердної перегородки та відкриту Боталова протоку. Через це син погано ріс і набирав вагу. У нього з'явилися інші недуги: проблеми з печінкою, ослаблений імунітет, алергія. В одній з клінік нам запропонували провести операцію на відкритому серці. Але як такого малюка під скальпель відправити?» – розповіла мама Катерина Володимирівна.

Альтернативою операції з розтином грудної клітини була установка імпланта. Але його вартість була непідйомною для матері-одиначки. По допомогу жінка звернулася до Фонду Ріната Ахметова.

«Реакція на моє прохання була дуже швидкою. Дуже дякую Рінату Ахметову за те, що допомагає дітям», – каже Катерина Володимирівна.

Як отримати допомогу за проєктом

«Рінат Ахметов – Дітям. Здорове серце» – це допомога в проведенні операцій з установки окклюдера дітям від 0 до 18 років із вродженими вадами серця з реєстрацією в Донецькій та Луганській областях із малозабезпечених і соціально незахищених сімей.

Детальну інформацію можна дізнатися, зателефонувавши на гарячу лінію Фонду 0 800 509 001.