Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Жителям Донбасу видали 9,5 мільйона наборів гуманітарної допомоги

02.09.2016

9,5 мільйона продуктових наборів видав жителям Донбасу Штаб Ріната Ахметова. Такі результати було досягнуто за 25 місяців роботи. Допомогу отримали найбільш соціально незахищені категорії мирних жителів – люди похилого віку, інваліди, багатодітні та прийомні сім’ї, батьки-одинаки тощо.

Для того щоб видати таку кількість наборів виживання, Штаб відправив на Донбас 241 автоколону в складі 5 487 фур. Вони доставили в Донецьк і Маріуполь понад 109 тис. тонн продуктів. Звідти вже сформовані продуктові набори були відправлені в міста та села Донецької і Луганської областей.

«Набори виживання, видані Штабом – це не просто цифра, за нею сотні тисяч мирних жителів Донбасу. Два роки Штаб Ріната Ахметова надає допомогу людям, своєчасно реагуючи на їхні потреби. Часто ці продукти залишаються єдиним джерелом існування для людей. Ми знаємо, наскільки допомога необхідна, як чекають ці набори в містах з обох боків лінії зіткнення і прифронтових селах», – розповідає Олександр Вишняков, директор Гуманітарного штабу Ріната Ахметова.

У вересні Штаб продовжить доставляти продукти мешканцям Донбасу, відправляючи по 3–4 автоколони на тиждень. З графіком роботи пунктів і виїздів мобільних бригад можна ознайомитися на сайті Гуманітарного штабу.