Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Жителі Новолуганського все-таки змогли отримати гуманітарну допомогу

19.09.2016

Сьогодні, 19 вересня, мобільна бригада Гуманітарного штабу Ріната Ахметова змогла доставити допомогу в Новолуганське. Жителі цього селища мали отримати продуктові набори ще тиждень тому, але волонтери Штабу зіткнулися з проблемами перетину внутрішніх блокпостів і не змогли потрапити в населений пункт.

«Інцидент стався 13 вересня. Військові відмовилися пропустити волонтерів Штабу з гуманітарною допомогою. Ми відразу ж відправили офіційний запит у Штаб АТО і впродовж декількох днів отримали дозвіл на довіз гуманітарної допомоги. Але навіть із цим дозволом дістатися до Новолуганського було не просто, нас не відразу погодилися пропустити на блокпосту. Через це видавання гуманітарної допомоги почалося о 14 годині (замість 9) і триватиме до пізнього вечора», – розповідає Наталя Баришпольська, керівник напряму «Гуманітарна допомога» Штабу Ріната Ахметова.

Проект мобільних бригад Гуманітарного штабу було запущено у травні 2015 року. Мобільний довіз продуктів дозволяє надати допомогу людям у «сірій зоні», а також у віддалених населених пунктах на непідконтрольній території, де немає можливості відкрити стаціонарний пункт видавання. Станом на 19 вересня мобільні волонтери доставили і видали понад 205 тисяч продуктових наборів з обох боків лінії зіткнення.