Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Мобільну бригаду Гумштабу не пускають у селище Новолуганське

13.09.2016

Сьогодні, 13 вересня, волонтери мобільної бригади Штабу Ріната Ахметова згідно з графіком мали доставити гуманітарну допомогу жителям селища Новолуганське Бахмутського району. Однак зіткнулися з проблемами перетину блокпостів у «сірій зоні».

«Під час перетину блокпоста на напрямку Артемівськ-Дебальцеве військові відмовилися пропустити волонтерів Штабу з гуманітарною допомогою, призначеною для найбільш соціально незахищених категорій населення селища Новолуганське. Ми не розуміємо, що сталося. І чому 780 людей похилого віку, інвалідів, дітей, які зібралися й чекають нас сьогодні, не можуть отримати продуктові набори. Ми знаємо, що мирні жителі «сірої» зони, як і раніше, потребують допомоги, тому Гуманітарний штаб не відмовляється від наміру доставити продукти», – розповіла Юлія Малахова, координатор мобільної бригади Штабу Ріната Ахметова.

Гуманітарний штаб направив офіційний запит в антитерористичний центр (АТЦ) при СБУ України. Через п’ять днів, 19 вересня, Штаб планує доставити набори виживання в селище Луганське, яке розташоване у тому ж районі.

Проект мобільних бригад Гуманітарного штабу було запущено у травні 2015 року. Мобільний довіз продуктів дозволяє надати допомогу людям у «сірій зоні», а також у віддалених населених пунктах на непідконтрольній території, де немає можливості відкрити стаціонарний пункт видавання. Всього за 2 роки роботи Штаб Ріната Ахметова видав 9 млн 643 тисячі дорослих і дитячих наборів виживання з обох боків лінії зіткнення.