Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Жителі 75 сіл Амвросіївського району отримали продукти

12.02.2016

Гуманітарну допомогу в 75 віддалених сіл і селищ Амвросіївського району Донецької області доставили мобільні бригади Штабу Ріната Ахметова.

«За місяць роботи наші волонтери видали 6,4 тисяч наборів виживання жителям району, проїхавши загалом понад 3000 км польовими дорогами. Всім тим, хто отримав допомогу – пенсіонери, інваліди, багатодітні сім’ї – доводиться нелегко у глибинці сільського Донбасу. Важка ситуація з працевлаштуванням, утруднене транспортне сполучення між селами, мінімальний асортимент товарів у сільських магазинах. Приблизно 90% тих, хто отримав продуктові набори виживання від Штабу Ріната Ахметова – літні люди, які фізично не можуть виїхати зі своїх сіл за продуктами», – прокоментував Андрій Санін, керівник донецького логістичного центру Гуманітарного штабу.

Цього тижня волонтери почали виїзди в Тельманівський район. До кінця лютого заплановано доставити допомогу жителям понад 40 населених пунктів. З графіком виїздів можна ознайомитися за посиланням. Також детальну інформацію про видавання допомоги можна отримати на гарячій лінії Штабу 0800 509 001.

Проект мобільних бригад Гуманітарного штабу було запущено у травні 2015 року. Мобільне доставляння продуктів дозволяє надати допомогу людям у «сірій зоні», а також у віддалених селах на непідконтрольній території, де немає можливості відкрити стаціонарний пункт видавання.

Станом на 12 лютого 2016 року допомогу від мобільних бригад волонтерів Гуманітарного штабу отримали понад 95 тисяч осіб.