Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Здорове серце»: як отримати допомогу

31.05.2019

Маленька Софія Колесніченко з Бахмута цієї осені збирається в перший клас. Дівчинка росте активною дитиною, захоплюється спортом. Однак її життя виявилося під загрозою через хворобу, яку несподівано для рідних виявили лікарі.

«Дочка хотіла займатися в секції карате, для цього знадобилася медична довідка. Під час обстеження педіатр звернула увагу на шуми в серці Софії й дала направлення до кардіолога. Після УЗД лікар поставив діагноз: відкрита артеріальна протока. Іншими словами, вада серця», – розповіла Діна Григорівна, мама дитини.

Звістка буквально шокувала батьків, адже Софія практично не хворіла, тільки часта задишка турбувала її. Але це пов’язували з гіперактивністю дівчинки. Тому сім’я вирішила провести повне обстеження в клініці «Охматдит». Столичні фахівці підтвердили первинний діагноз і порадили встановити спеціальний імплант – оклюдер, який закриває ваду. Його вартість виявилася надміру дорогою для батьків, а проводити операцію порожнинним методом було занадто ризиковано. Тоді сім’я Колесніченків звернулася до Фонду Ріната Ахметова. У рамках проекту «Здорове серце» Софії встановили оклюдер.

«Дуже дякуємо Фонду й особисто Рінату Ахметову! Він не лише врятував серце дочки, але й мрію її про спортивну кар’єру», – подякувала Діна Григорівна.

Як отримати допомогу за проектом «Здорове серце»

Допомогу можуть отримати діти від новонароджених до 18 років із реєстрацією в Донецькій, Луганській, Харківській і Запорізькій областях із сімей, що належать до малозабезпечених і соціально незахищених категорій: сім’ї, які виховують дітей-сиріт, дітей під опікою; дитячі будинки сімейного типу; багатодітні сім’ї з трьома та більше дітьми до 18 років; батьки-одинаки або вдови/вдівці з дітьми до 18 років; сім’ї в складних життєвих ситуаціях.

Докладніша інформація – на гарячій лінії Фонду Ріната Ахметова 0800 509 001.