Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Здорове серце для маленької Оленки

10.02.2020

Оленка Щербакова – загальна улюблениця. Її обожнюють батьки і четверо старших братів. Коли у дитини виявили порок серця, плакала вся родина.

– Лікарі сказали, що це небезпечна хвороба. Але заспокоювали, говорили, що у доньки дірочка в серці невелика і до трьох років вона швидше за все заросте сама, – розповідає Наталя, мама дитини.

Коли Олені виповнилося три рочки, батьки повезли її на обстеження. Медики збентежили: порок не те щоб не загоївся, він навіть збільшився!

– Це був справжній удар для нас. Ми сподівалися, що організм впорався, і доньці більше нічого не загрожує, – каже Самір Щербаков, тато Олени.

Батькам запропонували два варіанти: порожнинну операцію або установку оклюдера. Перший варіант безкоштовний. Але він небезпечний і передбачає довге відновлення та жахливі шрами на все життя. Другий виявився сім'ї не по кишені – Щербакови живуть у селі, де важко знайти високооплачувану роботу.

На допомогу прийшов Фонд Ріната Ахметова.

– Ми дізналися про проєкт «Рінат Ахметов – Дітям. Здорове серце». Зателефонували до Фонду. Через кілька тижнів вже виїхали до Києва на операцію. Спасибі Рінату Леонідовичу за турботу про діток. Наша Оленочка тепер здорова! – сказала Наталія Щербакова відразу після операції, яка пройшла нещодавно.

Фонд Ріната Ахметова допомагає дітям із діагнозом «порок серця» з 2013 року. Для системної боротьби з недугою в 2017 році почав працювати проєкт «Здорове серце». В його рамках дітям проводять корекційні операції по установці імпланта-окклюдера. На сьогоднішній день дітям проведено 119 операцій.

Про те, як розпізнати порок серця у дитини, дивіться відео.

Як отримати допомогу за проєктом

«Рінат Ахметов – Дітям. Здорове серце» – це допомога в проведенні операцій по установці окклюдера дітям від 0 до 18 років із вродженими вадами серця з реєстрацією в Донецькій та Луганській областях із малозабезпечених і соціально незахищених сімей.

Детальну інформацію можна дізнатися, зателефонувавши на гарячу лінію Фонду 0 800 509 001.

ПОДВОДКА:

Оленка Щербакова – загальна улюблениця. Її обожнюють батьки і четверо старших братів. Коли у дитини виявили порок серця, плакала вся родина. А потім сталося диво – і дівчинка стала здоровою! Як це трапилося?