Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Здорове серце» для дітей Донбасу. Як отримати допомогу?

21.03.2017

6 дітей зі вродженими вадами серця повернулися до повноцінного життя завдяки проекту Гуманітарного штабу Ріната Ахметова «Здорове серце». Проект діє в межах напряму «Адресна допомога».

«Програма розрахована на допомогу дітям із Донецької та Луганської областей. Її мета – врятувати життя дитини, у якої діагностовано ваду серця. Штаб надає допомогу на купівлю дорогого оклюдера для проведення операцій на серці. Вартість його – приблизно 100 тисяч грн. Операція проводиться щадним, ендоваскулярним методом і вважається малотравматичною. Після операції дитина повертається до повноцінного життя», – розповіла Юлія Герасименко, керівник напряму «Адресна допомога».

У межах проекту «Здорове серце» Гуманітарний штаб надає допомогу дітям віком від народження до 18 років із захворюваннями відкрита артеріальна протока і вторинний дефект міжпередсердної перегородки.

Проект стартував у лютому 2017 року. За цей час допомогу отримали 6 дітей із Донецької й Луганської області. Серед них – 6-річний Микита із смт Біловодськ Луганської області. Минулого року після обстеження хлопчикові поставили діагноз – вроджена вада серця. Необхідна була термінова операція. Йшлося про життя дитини. Батьки Микити звернулися до Гуманітарного штабу по допомогу. 15 березня в Інституті ім. М. М. Амосова дитині зробили операцію з імплантації оклюдера. Операція пройшла успішно, хлопчика вже виписали з лікарні.

Для того щоб отримати допомогу від Гуманітарного штабу на оклюдер, необхідно:

  • зателефонувати на гарячу лінію гуманітарного штабу за номером 0–800–509–001 та залишити свою заявку.
  • надати документи, що підтверджують захворювання.
  • надати копію паспорта й ідентифікаційного коду одного з батьків.
  • надати свідоцтво про народження дитини.
  • мати можливість виїхати до Києва для проведення операції.

За весь час роботи Гуманітарного штабу Ріната Ахметова 8 097 мирних жителів Донбасу отримали адресну допомогу на термінове лікування та операції, з них 3 523 – діти.