Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Здорове серце для 35 дітей

15.01.2018

В Україні лише половина дітей з вродженими вадами серця отримують своєчасну медичну допомогу. А таких малюків в нашій країні щорічно з'являється на світ приблизно 4,5 тисячі. З них 600-700 – в Донецькій і Луганській областях. Завдяки операціям зі встановлення оклюдера – спеціального пристрою, який дає змогу закрити міжшлуночкову перегородку серця, – діти Донбасу отримали шанс повернутися до повноцінного, здорового життя.

«Українські діти заслуговують на те, щоб лікуватися за світовими стандартами й мати право на довге, щасливе та здорове життя, – впевнена Ірина Темерко, керівник проектів Фонду Ріната Ахметова. – Приблизно рік тому, в лютому 2017-го, Фонд запустив проект «Здорове серце». Його мета – допомогти дітям вилікувати вроджені вади. Малюкам з таким діагнозом рекомендована ендоваскулярна операція із застосуванням оклюдерів. Це найсучасніший і малотравматичний метод. Після такої операції, яка проводиться без розрізів і скальпеля, дитина може назавжди забути про свій діагноз і швидко відновитися. Щоправда, вартість оклюдера – приблизно 100 тисяч гривень. Для багатьох сімей це непідсильна сума. Фонд допоміг придбати дорогі пристрої для 35 діток, яким зробили операції».

Один із 35 малюків – Дмитро Олефіренко зі селища Нікольське Донецької області. У нього була вроджена вада серця. Коли хлопчикові виповнилося два роки, лікарі порекомендували встановити оклюдер, про купівлю якого родина не могла і мріяти. Мати Дмитра у відпустці для догляду за дитиною. Бабуся не працює, дідусь – інвалід. Лікарі Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. Амосова, які обстежили дитину, порадили звернутися до Фонду Ріната Ахметова. І вже через місяць, в грудні 2017 року, Дмитра прооперували. Тепер хлопчика чекає інше життя – життя без постійного обмеження фізичних навантажень. З веселою метушнею й активними іграми з однолітками. Життя зі здоровим серцем.

Як отримати допомогу за проектом «Здорове серце»?

Допомогу Штабу можуть отримати діти віком до 18 років, які проживають в Донецькій, Луганській, Харківській і Запорізькій областях, а також на тимчасово непідконтрольній Україні території Донбасу. Проект передбачає забезпечення проведення операцій на серці хлопчикам і дівчаткам з діагнозами: відкрита артеріальна протока, дефект міжпередсердної та міжшлуночкової перегородки.

Щоб отримати допомогу, потрібно:

Зателефонувати на гарячу лінію 0-800-509-001 та залишити заявку.

Відповісти на дзвінок працівника Фонду, уточнити, які документи необхідно пред'явити.

Підготувати потрібний пакет документів.

Мати можливість приїхати до Києва для проведення операції.