Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Завершилася зміна «Блогер Кемп» Фонду Ріната Ахметова за участю дітей, яких було незаконно вивезено до росії та повернуто до України

07.02.2024

Зимова зміна «Блогер Кемп» для постраждалих від війни дітей добігла кінця. Ця зміна була особливою: у таборі на Закарпатті відпочивали, оздоровлювалися та проходили психологічну реабілітацію хлопці й дівчата, яких було незаконно вивезено до росії та вдалося повернути додому.

Фонд Ріната Ахметова у співпраці з Офісом Уповноваженого Верховної Ради з прав людини першим надав комплексну допомогу цим дітлахам, які потребують особливої уваги та піклування.

«Психологічна реабілітація, поєднана з іграми, майстер-класами та спілкуванням, відіграє ключову роль у соціалізації та відновленні цих дітей. Психодіагностика допомогла виявити проблемні моменти та рівень травмованості дітлахів. Тепер наша мета — спільна робота державних установ, благодійних та громадських організацій для консультування та психологічної підтримки батьків і опікунів цих діточок, задля їх подальшої адаптації в суспільстві, навчальних закладах і сім’ях», — зазначила Ірина Блажан, програмний директор Фонду Ріната Ахметова.

Одразу після прибуття до «Кемпу» діти перебували у важкому психоемоційному стані. Травма, якої вони зазнали через пережите, має й тілесні прояви. Дітям допомагала підсилена команда кваліфікованих психологів Фонду, а також лікар-остеопат, який працював із травмою через тіло. Результати були помітними: наприкінці зміни діти почуваються значно краще. Це перший і дуже важливий крок до відновлення та повернення до нормального життя.

У зимовій зміні «Блогер Кемп» також брали участь діти-сироти та напівсироти, дітки під опікою; діти, які втратили батьків під час війни; дітлахи, які мають психологічні травми та потребують соціалізації. Це найнезахищеніші хлопці й дівчата, яким Фонд завжди приділяє багато уваги та надає допомогу. А для всіх українських дітей та підлітків Фонд Ріната Ахметова цілорічно реалізовує освітні, оздоровчі, реабілітаційні, психологічні та мотиваційні проєкти.

У рамках проєкту «Рінат Ахметов — Дітям. Мирний відпочинок дітям України» оздоровилися, відпочили та отримали кваліфіковану психологічну допомогу майже 5 тисяч дітей з усієї України.