Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Якщо батькам складно, це не означає, що діти — складні»: як пройшов тренінг «Інструменти виховання проблемних дітей»

30.11.2023

Саме з цієї цитати 30 листопада стартував фінальний у 2023 році онлайн-тренінг для працівників соціальної сфери та батьків: «Інструменти виховання проблемних дітей», організований програмою «Рінат Ахметов — Дітям. Сирітству — ні!». 

Спікеркою заходу була відомий експерт з питань влаштування та захисту дітей, психологиня Карина Шашмуріна. Експерт наголосила, що труднощі у вихованні усиновлених дітей виникають через брак навичків та знань, якими вона поділилася з учасниками тренінгу. 

«Не діти — складні, а їх поведінка є складною. Якщо батькам складно, це не означає, що діти — складні», — зазначила Карина Шашмуріна. 

Психологиня розповіла про основні форми прояву девіантної поведінки дітей, про причини поведінкових відхилень. Також розкрила таку болючу тему, як дитячий суїцид: мотиви, ознаки наміру. Окрім цього під час семінару тренер зачепила тему поганих звичок серед дітей-підлітків. 

В кінці вебінару Карина Шашмуріна відповідала на чисельні запитання учасників та надала список контактів спеціалістів, центрів та онлайн-платформ психологічної допомоги. 

На заході були присутні 234 учасника, серед яких усиновлювачі, опікуни, прийомні батьки, центри соціально-психологічної допомоги, фахівці служб у справах дітей та територіальних громад, що займаються питаннями влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. 

Після тренінгу учасники отримали електронний сертифікат слухача. А ще залишили чисельні коментарі та подяки на Вайбер-сторінці чату тренінгів програми «Рінат Ахметов — Дітям. Сирітству — ні!». 

Відгуки: 

«Дякуємо, що рік були поруч з корисною, цікавою, кваліфікованою роботою та допомогою!!! До зустрічі в переможному Новому Році!!!» (Тетяна Сушко)

«Велике дякую. Інформація дійсно була корисною, хоча неочікувана. До наступних зустрічей.» (Світлана Копєйка)

«Дякую за практичні поради, нам це дуже допоможе з нашими дітками.» (Тетяна)

«Дякую велике! Дуже багато корисної інформації! Чекаємо наступної зустрічі!» (Юлія)

«Дякуємо велике за корисну інформацію!! Було цікаво! Мирного неба!» (Наталія Григоренко)

Відеоверсія тренінгу буде завантажена на Фейсбук-сторінку програми «Рінат Ахметов — Дітям. Сирітству — ні!» у грудні.

Слідкуйте за нашими публікаціями, й до нової зустрічі.

Відео з тренінгу «Інструменти виховання проблемних дітей» можна переглянути тут.

Про кроки подолання проблемної поведінки підлітків читайте тут.

Також читайте поради психолога щодо профілактики проблемної поведінки у дітей тут.