Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Як наставник може допомогти дитині?

16.12.2016

Наставництво – це допомога дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування, у формуванні навичок, необхідних для адаптації до самостійного дорослого життя. Через особисту взаємодію наставники допомагають дітям у навчанні та всебічному розвитку сприяють їхній соціалізації та профорієнтації. Наставник – це старший товариш, друг і порадник.

Як наставник може допомогти дитині?

  1. Допомога в навчанні. Наставник може допомогти підготувати домашнє завдання, показати, як шукати інформацію в інтернеті й користуватися нею, а також дати нові знання, які розширять кругозір дитини і знадобляться в навчанні.
  2. Соціалізація. Дивно, але багато повсякденних для нас речей, на які ми вже навіть не звертаємо уваги, для дитини з інтернату можуть бути абсолютно незнайомими. Наприклад, діти з інтернатів часом не знають, як заварити чай, звідки береться молоко, і ніколи не бачили сирих яєць! Адже вони ходять на обід у їдальню, де їм подають усе готове. елементарні речі, яких звичайні діти навчаються упродовж усього життя в сім’ях, можуть бути незнайомі для дитини з інтернату.
    Соціалізація також повинна допомогти дітям навчитися приймати власні рішення, адже інтернат – це система зі своїм режимом і розпорядком дня. В інтернаті за дітей усе вирішує система: коли прокидатися, коли їсти, коли готувати домашнє завдання або грати, а коли лягати спати.
  3. Профорієнтація. Вона буде спрямована на дітей, які будуть вступати до ПТУ, технікумів або вишів. Наставник допоможе визначитися з вибором професії, навчального закладу, навчить складати резюме, необхідне під час пошуку роботи.