Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

“Я відчуваю, що ці діти змонтують цікаві відео, в них є гарний потенціал!” Як проходить майстер-клас з відеоблогінгу для підлітків ("Голоса мирних")

08.04.2021

5 квітня 2021 року розпочався майстер-клас з відеоблогінгу для підлітків-переселенців та сімей Донбасу. Вже два дні 17 хлопчиків та дівчат опановують навички зйомки, монтування та блогерства під керівництвом досвідченого тренера та блогера Сергія Чекмарьова.

Це новий захід від Фонду Ріната Ахметова в рамках проєкту “Голоси мирних”, що поєднав в собі два моменти - навчання і збір історії очевидців збройного конфлікту на Донбасі.

У дітлахів непросте завдання! Не тільки навчитися монтувати та викладати відео, ще й розповісти свою історію та взяти інтерв’ю у очевидців збройного конфлікту.

Автори найкращих відео отримають:

- Набір відеоблогера

- Лампу відеоблогера

- Професійний мікрофон.

Завтра, у п’ятницю до майстер-класу приєднається ще й відомий блогер Фікус (Віктор Шкодич), який допомагатиме Сергію дивитися дитячі відео і обирати з них найкращі.

“Я бачу великий потенціал у цих дітей, - поділився своїми сподіванням тренер Сергій Чекмарьов. - Наприклад, в Анюти Жулик з Слов’янська, ще не було відео, але вона написала класний сценарій. У другої дівчини - Аліни Сут з Дружківки є власний YouTube-канал, де вона викладає дуже гарні відео. І це я навів тільки пару прикладів, а їх набагато більше. Взагалі, більшість дітей ставлять правильні і дотепні запитання, а це - дуже класний показник.

Так, тема складна, але я гадаю, діти впораються. З мого досвіду, а я вже 2 роки працюю саме з дітьми в цьому напрямі, мені достатньо поспілкуватися 15-20 хвилин, щоб зрозуміти, чи є в дитини потенціал, чи “вистрелить” його відео чи ні. Я відчуваю, що ці діти можуть зробити цікаві відео, які “зайдуть” на YouTube. Звісно, за умовою, що їх будуть підтримувати батьки!”.

У заході беруть участь 17 дітей з Києва, Харкова, Святогірська, Тернополя, Дружківкі, Слов’янська, Родинського та Бахмута. Це переважно діти 11-13 років, які є або переселенцями, або проживають на підконтрольній Україні території Донбасу. Саме зараз вони активно шукають персонажів для інтерв’ю, а дехто - вже записав перший сюжет.

Фонд Ріната Ахметова бажає усім учасникам натхнення і терпіння!

Будемо тримати вас у курсі!

Про результати та відгуки - в наших новинах наступного тижня.