Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Врятувати серце Ганни

17.05.2019

У десятирічної  Ганни з Донецька великі плани та мрії. Дівчинка захоплюється танцями та музикою, багато читає, намагається ґрунтовно розвиватися. Але важка хвороба ледь не поставила хрест на життєвих перспективах розвитку дитини.

«Дочка з’явилася на світ через кесарів розтин і змалечку хворіла на обструктивний бронхіт. На кожному плановому огляді педіатр говорив про шуми в її серці. УЗД показало ваду», – розповіла Тетяна Олександрівна, мама дівчинки.

У 2018 році чергове обстеження виявило збільшення вади та загрозу інсульту в майбутньому. Потребувалося термінове оперативне втручання, і найменш травматичним варіантом було встановлення спеціального імпланта – оклюдера. Але для матері-одиначки його вартість була недосяжною. Жінка звернулася по допомогу до Фонду Ріната Ахметова – і Ганна стала однією з учасниць проекту «Здорове серце».

«Щиро вам дякую й низький уклін, Рінате Леонідовичу. Ви моїй дитині подарували нове життя і здорове серце», – зі сльозами на очах подякувала Тетяна Олександрівна.

Сама Ганна з нетерпінням чекає, коли знову розпочне заняття танцями. Але насамперед після операції прогуляється улюбленим парком. Адже раніше тривалі прогулянки були їй заборонені.

Як отримати допомогу за проектом «Здорове серце»

Допомогу можуть отримати діти від новонароджених до 18 років із реєстрацією в Донецькій, Луганській, Харківській і Запорізькій областях із сімей, що належать до малозабезпечених і соціально незахищених категорій: сім’ї, які виховують дітей-сиріт, дітей під опікою; дитячі будинки сімейного типу; багатодітні сім’ї з трьома та більше дітьми до 18 років; батьки-одинаки або вдови/вдівці з дітьми до 18 років; сім’ї в складних життєвих ситуаціях.

Докладніша інформація – на гарячій лінії Фонду Ріната Ахметова 0800 509 001.