Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

ВАЖЛИВО. У зв’язку з закриттям КПВВ «Новотроїцьке» можливі проблеми з доставлянням гумдопомоги до Донецька

06.05.2016

Повідомляємо, що у зв’язку із закриттям КПВВ «Новотроїцьке» і складнощами з перетином лінії зіткнення, можливі проблеми з доставлянням допомоги Гуманітарного штабу Ріната Ахметова до Донецька.

На цей момент Гуманітарний штаб продовжує роботу пунктів видавання на непідконтрольній території у звичайному режимі. Але, якщо найближчим часом не буде розв’язано питання з доставлянням гумдопомоги, запаси продуктових наборів у логістичному центрі на «Донбас Арені» закінчаться. 12 травня Штаб буде змушений припинити роботу пунктів видавання до відновлення постачання.

КПВВ «Новотроїцьке» закрито із 27 квітня, а рух на інших пунктах пропуску в напрямку Донецька значно ускладнено. Водночас проходження колони гумдопомоги через інші КПВВ призведе до блокування руху на пункті мінімум на 4 години.

У зв’язку зі сформованою ситуацією Гуманітарний штаб направив офіційні листи у СБУ, Штаб АТО, Генеральний штаб, СБУ Донецької області, Державну фіскальну службу та Державну прикордонну службу з проханням надати інформацію про плановану дату відновлення роботи КПВВ «Новотроїцьке» або позначити інший пункт пропуску, здатний пропустити 20-тонні автомобілі.

Нагадаємо, за даними ООН, два роки конфлікту на сході України призвели до того, що 1,5 мільйона українців зіткнулися з загрозою голоду. З них, за оцінками експертів, приблизно 300 тисяч людей потребують термінової допомоги.