Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

У Маріуполі діти-сироти відвідали з екскурсією телеканал

20.05.2017

18 і 19 травня учні Маріупольської школи-інтернату № 2 побували на екскурсії на місцевому телеканалі «Сигма» в межах програми «Наставництво» Фонду Ріната Ахметова. Захід проводився з метою ознайомлення старшокласників із різними професіями та розширення їхнього кругозору.

Який вигляд має телебачення по той бік екрану і як відбувається сам процес роботи працівників телеканалу, дітям розповідав і показував головний редактор телеканалу «Сигма» Андрій Василенко.

Глядачі бачать сюжети вже змонтованими, заздалегідь підготовленими до виходу в ефір. Але що відбувається для того, щоб це зробити? Які процеси необхідні для якісного подання інформації? Андрій Василенко зазначив, що ведучі телеканалу мають бути справжніми професіоналами. Адже, щоб вміти подати себе в ефірі, мати поставлений голос і технічні навички, треба ще добре повчитися. Важливо також вести здоровий спосіб життя – щоб не тільки мати добрий вигляд в ефірі, а і для того, щоб утримувати в руках важку професійну знімальну техніку!

Учні Маріупольської школи-інтернату № 2 побачили, що працівники телеканалу «Сигма» – це молоді хлопці та дівчата, з ідеями, прагненнями, інтересом пізнавати навколишній світ і ділитися цією інформацією. Багато з них є штатними працівниками, водночас вони паралельно вивчають журналістику в різних вишах країни. Діти побачили, що телеканал ростить і вчить свої кадри.

«В студії діти побачили кінцевий продукт роботи штату працівників телеканалу «Сигма», – розповідає координатор проекту «Наставництво» Фонду Ріната Ахметова в Маріуполі Катерина Степаніна. – Над кожним сюжетом ретельно працюють звукорежисери, оператори, монтажери й багато інших працівників телеканалу, чия робота завжди залишається за кадром. З захопленням розповідаючи про роботу на ТРК, Андрій Василенко провів дітей коридорами телеканалу, кожному по черзі показав апаратні студії, студії лінійного та нелінійного монтажу, студію звукозапису. Учням показали все знімальне і звукове обладнання».

Зайшовши в студію, діти відчули, яке воно – справжнє телебачення. Для кожної з програм, що записується в студії телеканалу, до дрібниць продумано дизайн знімального майданчика, оснащено потужною світлотехнікою й дорогою відеоапаратурою.
Оскільки екскурсія на телебачення була організована не тільки з пізнавальною метою, але і з профорієнтаційною, працівники телеканалу дали змогу учням відчути себе в ролі телеведучих: увімкнули суфлер, з якого діти читали текст. Яскраве світло прожекторів, камера й повна тиша в студії дали змогу дітям усвідомити всю серйозність і відповідальність цієї професії. Учні теж спробували «тримати аудиторію», правильно розставляти акценти, щоб привернути увагу глядача, розкривали для себе секрети роботи журналістів і телеведучих.
А ще старшокласники дізналися, як працює піар-відділ, побачили, як у промо-відділі створюються новини та різні телепередачі.
Діти, які побували на екскурсії, висловили своє захоплення від побаченого. Зустріч із телевізійниками їх приємно вразила й надихнула на багато питань, які можуть надалі призвести до справжньої професійної зацікавленості в медіа-сфері.

ДЖЕРЕЛО