Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

У Комсомольському відкрився дитячий літній центр Штабу Ріната Ахметова

20.07.2015

Сьогодні, 20 липня, у Комсомольському Донецької області відкрився дитячий літній центр Гуманітарного штабу Ріната Ахметова. Це четвертий за рахунком місто на не підконтрольній Україні території області, у якому працюють літні центри Гумштаба. Раніше вони були відкриті в Донецьку, Єнакієвому й Харцизьку, де сьогодні стартувала друга зміна.

«Ми раді, що змогли відкрити літній центр ще й у Комсомольському. Для тутешніх дітей підготовлено безліч розваг. Їх чекають ігри, пізнавальні вікторини та естафети, конкурс талантів та спортивні змагання, а також танцювальний флешмоб. З дітьми працюватимуть не лише вожаті, але і психологи Штабу Ріната Ахметова. За допомогою ігр та арт-терапії фахівці допоможуть дітям знизити тривожність, підвищити впевненість у собі, розвинути фантазію й уяву, — розповідає керівник проекту Ірина Соболь. — Діти, які вже встигли відпочити в центрах в інших містах, дуже задоволені. Їм було весело й цікаво. У них з’явилося багато нових друзів. Діти, які проживають у зоні АТО й чиє життя щодня наражається на небезпеку, не можуть повністю забути про війну, але завдяки такому відпочинку можуть хоч ненадовго від неї абстрагуватися».

Нагадаємо, за першу зміну в дитячих літніх центрах Донецька, Єнакієвого та Харцизька відпочили та оздоровилися півтисячі дітей. Всього в межах програми «Мирне літо — дітям Донбасу» Гуманітарний штаб Ріната Ахметова планує оздоровити 2700 дітей із Донбасу. З них 2200 дітей відпочинуть у літніх центрах, а 500 осіб — у таборі «Факел» у Бердянську.

У дитячі літні центри запрошуються діти віком від 8 до 14 років. Всі чотири зміни в донецькому центрі вже сформовані, але як і раніше доступна реєстрація в Єнакієвому, Харцизьку й Комсомольському. Дізнатися докладніше про центри і пройти реєстрацію можна за посиланням.