Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

У Донецьку відбувся тренінг з протидії туберкульозу для неурядових організацій

29.08.2013

22-23 серпня 2013 року Тренінговий центр з навчання боротьбі з епідемією туберкульозу за підтримки фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» провів тренінг «Боротьба з туберкульозом. Роль НУО в Загальнодержавній цільовій соціальній програмі протидії захворюванню на туберкульоз на 2012-2016 роки». Проведення таких тренінгів обумовлено тим, що сьогодні туберкульоз перестав бути суто медичною проблемою і став соціальною, тому до вирішення проблеми та пошуку нових шляхів боротьби з туберкульозом необхідно підходити з різних боків і залучати всі зацікавлені сторони.

Учасниками тренінгу стали керівники громадських організацій України, які працюють з групами ризику з туберкульозу. Незважаючи на те, що учасники раніше стикалися з проблемою туберкульозу в своїй повсякденній діяльності та мали певні знання в цій галузі, тренінг допоміг структурувати наявні знання, дізнатися про прості й дієві методи профілактики і боротьби з туберкульозом, а також надав можливість поділитися своїм досвідом та дізнатись про досвід колег. Тренери – практикуючі лікарі, які розповідали про туберкульоз, – отримали тільки позитивні відгуки від учасників тренінгу. Представники НУО (учасники) і медпрацівники (тренери) разом знаходили нові варіанти взаємодії, адже дуже часто кожна із сторін бачить вирішення проблеми однобоко.

Активне пожвавлення і багато питань викликала сесія про інфекційний контроль і навчання правильного одягання респіратора. Для багатьох була шокуючою інформація про низьку ефективність використання індивідуальної маски для здорової людини. Після тренінгу кожен учасник отримав у подарунок респіратор, який стане в нагоді в подальшій роботі.