Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Це рятівне коло для людей»: жителі Володимир-Волинського району – про проєкт «200 швидких для України»

10.03.2020

– Наше місто стоїть на кордоні. Кожен день до нас приїжджають туристи. Було дуже соромно і перед іноземцями, і перед місцевими жителями, коли ми виїжджали на виклики на старих уазиках. Завдяки Фонду Ріната Ахметова ми отримали автомобіль, який дозволяє пишатися своєю роботою. Але найважливіше – він реально допомагає рятувати життя людей.

Так коментує отримання нового спецавтомобіля типу В завідувач Володимир-Волинського відділення екстреної медичної допомоги Микола Бранчук. Машина була отримана медустановою в рамках проєкту «200 швидких для України» Фонду Ріната Ахметова. Лікарні, амбулаторії та підстанції швидкої допомоги по всій країні отримали дві сотні машин, серед яких 114 «реанімації на колесах».

За словами Миколи Бранчука, новий спецавтомобіль від Ріната Ахметова обслуговує 63 000 осіб. Радіус роботи – 40 кілометрів.

– Для села такі машини особливо важливі. Це рятівне коло! Велика подяка Рінату Ахметову від Західної України за таку підтримку! - каже Марія Скиць, мешканка села Верби. Нещодавно у жінки стався серцевий напад, і лікарі приїхали до неї надавати допомогу на новій машині.

Проєкт «200 швидких для України» реалізується за особистим рішенням Засновника Фонду Ріната Ахметова. Вперше за 28 років незалежності країни Рінат Ахметов – єдиний благодійник, який передав медикам таку кількість суперсучасних машин швидкої допомоги.