Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Три місяці спокійного життя: ліки для п'ятирічної Тасі

18.05.2018

Ольга регулярно приїжджає з Донецька до Краматорська, щоб отримати ліки від Штабу Ріната Ахметова, без яких не може обійтися її п'ятирічна дочка Тася.

«У мене в руках ліки на три місяці. Це три місяці спокійного життя без нападів і без лікарень відповідно. Тому що кожен напад у доньки проходить дуже важко. Вона синіє, не дихає. Це швидка, потім реанімація і неврологія», – розповідає Ольга, мама тяжкохворої дівчинки.
Маленькій було десять місяців, коли лікарі виявили у неї епілепсію і мікроцефалію – ​​патологію розвитку головного мозку. Батьки обладнали кімнату дитини під маленький спортзал і постійно займаються з донькою, щоб допомогти їй впоратися з порушенням координації. Тася завзята дитина й робить великі успіхи.

«Навіть коли вона маленька була, ніжки слабкі були, вона себе зубами піднімала з манежу, – розповідає Ольга, – вона хапалася за перила та вставала».

Без підтримувальної терапії дитина жити не може. Їй потрібно постійно приймати дорогі ліки, на які батьки не мають коштів.

«Хотіла б подякувати особливо Рінату Леонідовичу за допомогу! За те, що не покидає нас», – каже Ольга з Донецька.

За час роботи проекту «Ліки – дітям» Штаб Ріната Ахметова видав тяжкохворим дітям приблизно чотири тисячі наборів медикаментів. Вони призначені для дітей, які проживають на непідконтрольній території. А також для дітей із сімей переселенців, які виїхали на мирні території Донбасу.

Протисудомні та протиастматичні препарати видаються на три місяці наперед в аптеках Бахмута, Краматорська та Маріуполя.