Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Тепер допомога доступна всім»: медики з Кіровоградської області – про проєкт «200 швидких для України»

12.03.2020

– Водії швидкої полюбляють казати, що у нас нема доріг, а є лише напрямки. І часто це дійсно саме так. Особливо коли йдеться про віддалені села. Там в найліпшому випадку ґрунтові дороги, а в найгіршому – бруд по коліно. Дістатися до пацієнтів, відрізаних від цивілізації такими перешкодами, раніше було неможливо. Радіус роботи нашої амбулаторії – 25 км, і навіть пішки туди не дійти. Але тепер проблема вирішена, ми отримали медичний позашляховик Toyota Land Cruiser, і він відмінно себе зарекомендував. Снігу цієї зими не було, але з брудом впорався на відмінно.  Завдяки новій машині допомога зараз доступна всім.

Так говорить про спецавтомобіль, створений на базі Toyota Land Cruiser, головний лікар Приютівськой амбулаторії загальної практики сімейної медицини Олександр Гірник. Автомобіль отримав медичний заклад у грудні 2019 року в рамках проєкту «200 швидких для України». Загалом амбулаторіям і центрам первинної медико-санітарної допомоги було передано 64 медичних джипи.

Амбулаторія обслуговує більш ніж п’ять тисяч жителів селища Приютівка та навколишніх сіл.

– Виїжджаємо на автомобілі до пацієнтів 4-6 разів на день. В основному це виклики до самотніх людей похилого віку, лежачих хворих, маленьких діток. Часто надаємо допомогу прямо на місці, іноді транспортуємо хворих. Усі зазначають, що машина не тільки суперпрохідна, але й зручна, тепла. Раніше могли про таку лише мріяти. Дякую Фонду Ріната Ахметова за цей чудовий проєкт, – сказав Олександр Миколайович Гірник.

Проєкт «200 швидких для України» реалізується  з особистого рішення Засновника Фонду Ріната Ахметова. Вперше за 28 років незалежності країни Рінат Ахметов – єдиний благодійник, який передав медикам таку кількість суперсучасних машин швидкої допомоги. Крім 64 позашляховиків медики України отримали 22 неонтальних автомобіля і 114 «реанімації на колесах».