Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Світ має це побачити»: ведучий та актор Олексій Суханов поділився враженнями від виставки ГОЛОСИ Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова

17.05.2024

У Києві триває виставка ГОЛОСИ, що відкрила мультимедійний простір Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова, який зібрав вже понад 100 тисяч історій українців про війну. Багато з цих історій передав до Музею його амбасадор — ведучий та актор Олексій Суханов, який днями поділився власними враженнями від побаченого на виставці.

Увага! Залишається усього два тижні, щоб відвідати виставку. Завітайте безкоштовно до кінця травня за адресою: Київ, вулиця Богдана Хмельницького, 7 (Музей історії міста Києва). Безкоштовні кураторські екскурсії відбуваються щосуботи о 15:00.

«Ця експозиція має їздити Європою, Америкою, світом взагалі. Сумніваюся лише в тому, що люди там відчуватимуть все так, як ми, хоча б тому, що вони не зіткнулися ще із війною. Я маю велике сподівання, що вони дійсно збагнуть — якщо зараз не будуть активніше підтримувати Україну, то опиняться в такій самій ситуації», — підкреслює Олексій.

Ведучий наголосив на важливості збирання історій про пережите українцями, на фіксації та аналізі подій минулого й сьогодення заради кращого майбутнього, задля справжньої незалежності України. І саме це, переконаний Олексій Суханов, робить Музей «Голоси Мирних».

«Це вкрай необхідно робити, щоб певна частина громадян, завдяки багатовіковій мудрості України, збагнула, що треба дорослішати, у чому має полягати незалежність, критичне мислення, функція аналізу кожного з нас», — упевнений ведучий.

Олексій зазначив, що саме документально фіксуючи все те, що відбувається, українці не дадуть будь-кому можливості трактувати події на свій лад, і — що дуже важливо — відходитимуть від російських наративів, маючи шанс зцілитися від їхнього вбивчого впливу.

«Історія, статистика, церква — це милиці будь-якої влади. Якщо кожен з нас ось тут не одужує, ми знову зайдемо на ще одне коло, вкрай трагічне, і я сумніваюся, що тоді ми зможемо зберегти Україну і піднятися. Не можна розраховуватися щоразу життям своїх дітей», — упевнений Олексій Суханов.

Кожна історія про війну важлива. Розкажіть свою на порталі  "Голоси Мирних", музей Фонду Ріната Ахметова або на безкоштовній гарячій лінії 0 (800) 509 001.