Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Слов'янська центральна райлікарня отримала апарат ШВЛ від Фонду Ріната Ахметова

22.07.2020

Фонд Ріната Ахметова і компанія SCM передали сучасний апарат штучної вентиляції легенів Слов'янській центральній районній лікарні в Донецькій області.

– Рінат Ахметов ще в лютому першим прийшов на допомогу країні та виділив 300 мільйонів гривень на боротьбу з коронавірусом у рамках проєкту Фонду «Боротьба з COVID-19 в Україні». Апарати ШВЛ в числі першочергових медичних потреб, тому Фонд придбав і передає українським медикам 200 сучасних апаратів. В цілому 200 ШВЛ – це ключовий елемент допомоги Ріната Ахметова в боротьбі України з COVID-19 за програмою «Рінат Ахметов – Порятунок життів», – розповіла Наталія Ємченко, член Наглядової ради Фонду.

Вручаючи сертифікат на апарат ШВЛ, представник SCM Олександр Вишняков наголосив на масштабах допомоги Ріната Ахметова для країни. 

– Фонд Ріната Ахметова в червні-липні доставив в Україну рекордну партію допомоги – понад 100 сучасних апаратів ШВЛ. Вони передаються державним медичним установам в регіонах. Це автоматизована, висококласна медтехніка і значною мірою виключає людський фактор. Вона може бути використана майже відразу, що дуже важливо в умовах епідемії, – пояснив Олександр Вишняков.
У свою чергу медики подякували за таку важливу і необхідну допомогу.

– Спасибі. Це обладнання буде застосовуватися і після епідемії коронавірусу, – сказала директорка КНП «Слов'янська центральна районна лікарня» Світлана Коноплянок.

– Весь колектив нашої лікарні вдячний Фонду Ріната Ахметова за обладнання, що вкрай необхідно. Ваша підтримка говорить про уважне ставлення до проблем охорони здоров'я. Апарат ШВЛ – це не панацея від коронавірусу. Але він може стати незамінним, коли мова йде про порятунок життя пацієнтів у важкому стані, – додала лікарка Ліана Д'яченко.

До слів подяки приєдналася міський голова Миколаївки Олена Цикунова:

– Хочу подякувати Фонду та безпосередньо Ринату Леонідовичу за увагу до громади та Слов'янської центральної райлікарні. Більшість місцевих жителів лікуються в цій установі, і апарат ШВЛ дуже важливий, особливо зараз.

Як розповів представник департаменту охорони здоров'я Донецької обласної державної адміністрації Роман Піщанський, лише разом можна протистояти таким глобальним світовим викликам, як епідемія коронавірусу:

– Щира подяка Фонду Ріната Ахметова за сучасне медичне обладнання, призначене для боротьби з епідемією коронавірусу. У цей складний кризовий час запобігти її можна тільки спільними зусиллями держави і великого бізнесу. Сподіваємося, що допомога Фонду Ріната Ахметова врятує не одне життя не тільки тут, але й в усій Україні.

Також медики відділення інтенсивної терапії, які працюють із хворими на коронавірус, отримали від Фонду комплекти медичного одягу. Він був пошитий на спеціальне замовлення.

Раніше Фонд Ріната Ахметова спільно з SCM передав медикам Слов'янська три апарати штучної вентиляції легенів. Вручення відбулося на базі Обласної дитячої лікарні.

З початку епідемії коронавірусу сучасні апарати ШВЛ від Фонду Ріната Ахметова отримали державні лікарні у Львівській, Івано-Франківській, Луганській, Донецькій, Дніпропетровській, Полтавській, Тернопільській, Рівненській, Закарпатській та Харківській областях, а також у Києві. «Боротьба з COVID-19 в Україні» – масштабний проєкт Фонду, покликаний допомогти Україні рятувати життя людей. Він реалізується за програмою Фонду «Рінат Ахметов – Порятунок життів». Раніше, за особистим рішенням Ріната Ахметова, в рамках цієї програми був реалізований проєкт «200 швидких для України». Тоді за рекордно короткі пів року державні медустанови в усіх регіонах отримали 200 спецавтомобілів із найсучаснішим обладнанням, здатних долати бездоріжжя. У тому числі 22 автомобілі з апаратами штучної вентиляції легенів для новонароджених. Це найбільший внесок одного благодійника в державну медицину України за весь час незалежності нашої країни. Сьогодні багато з цих швидких залучено до боротьби з епідемією в усіх областях.
Детальніше про те, як Фонд Ріната Ахметова допомагає Україні боротися з коронавірусом, читайте в наших спеціальних матеріалах тут і тут.