Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Штаб Ріната Ахметова змінив склади продуктових наборів до Нового року

30.11.2016

Гуманітарний штаб змінив склади продуктових наборів. Більш ніж 560 тисяч пенсіонерів, інвалідів, багатодітних сімей, батьків-одинаків та сімей із малюками з 200 населених пунктів Донбасу отримають оновлені набори в новорічний період. Про це під час прес-брифінгу в ІА «Українські новини» розповіла Римма Філь, координатор Гуманітарного штабу.

«Традиційно до Нового року Гуманітарний штаб Ріната Ахметова оновлює склади продуктових наборів, щоб люди, які опинилися у важких умовах виживання в зоні конфлікту, хоч трохи відчули свято. За результатом опитування серед отримувачів гуманітарної допомоги в продуктовий набір для дорослих додані консервовані горошок і кукурудза, як найбільш затребувані продукти. Крім того, в усі набори будуть включені подарункові коробки з цукерками», – розповіла координатор Штабу Римма Філь.

На початку грудня в логістичні центри Гуманітарного штабу будуть завезені всі необхідні продукти. Видавання новорічних наборів почнеться з 8 грудня. На непідконтрольних територіях Донбасу першими їх отримають жителі Донецька. На підконтрольних територіях – жителі Красногорівки й Щастя. У віддалені села й «сіру зону» набори доставлять мобільні бригади волонтерів Штабу. Упродовж грудня та січня новорічний набір буде разово видано одержувачам продуктової допомоги Штабу, які прийшли на пункт видачі в установлений період.

Перша автоколона з гуманітарною допомогою до Нового року з Дніпра в Донецьк буде відправлена вже 1 грудня. Всього в грудні 2016 року в Донбас заплановано відправити 10 автоколон зі 178 фур.

До кінця грудня мобільні бригади волонтерів охоплять 89 населених пунктів, як на самій лінії розмежування, так і у віддалених районах на непідконтрольній території. Заплановані виїзди в Жованку, Майорськ, Новомихайлівку, Зайцеве, Новотроїцьке. Більш ніж 11 тисяч пенсіонерів, інвалідів та сімей із дітьми до 35 місяців отримають новорічні продуктові набори до Нового року.

«Штаб продовжує свою роботу. Для Ріната Ахметова важливо, щоб кожен нужденний у час воєнного лихоліття отримав допомогу. Ми сподіваємося, що наша увага дозволить хоч трохи наблизити атмосферу Нового року в кожен будинок на Донбасі», – сказала Римма Філь.

Довідка. Станом на 30 листопада 2016 року, Штаб видав 10 млн 648 тис. дорослих і дитячих наборів виживання на Донбасі з обох боків лінії зіткнення.