Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Штаб Ахметова забезпечить інсулінозалежних дітей тест-смужками

01.02.2016

З 1 лютого Штаб Ріната Ахметова видаватиме тест-смужки для інсулінозалежних дітей Донбасу за програмою «Ліки дітям». Одноразові тест-смужки щодня необхідні хворим на цукровий діабет для вимірювання рівня глюкози у крові.

Заявки на тест-смужки приймаються на гарячу лінію Штабу, насамперед, їх отримають 220 дітей, які раніше отримали тримісячний запас інсуліну.

«Штаб Ріната Ахметова завжди гнучко реагує на потреби людей. Ми видавали інсулін, коли в ньому була гостра потреба. Як показує наш проміжний аналіз, діти, котрі проживають на непідконтрольній території Донбасу, а також діти-переселенці забезпечені інсуліном на певний період часу. До нас почало надходити багато дзвінків про необхідність тест-смужок, які не менш важливі хворій на цукровий діабет дитині. Адже введення інсуліну можливо тільки після точних даних вмісту цукру у крові, і саме тест-смужки допомагають його визначити», – розповіла Ірина Темерко, керівник напряму «Адресна допомога» Штабу.

Також у межах програми «Ліки дітям» триває видавання протисудомних і протиастматичних препаратів тяжкохворих дітям, які проживають на непідконтрольній території, а також дітям-переселенцям на мирній території Донбасу. На сьогодні видано понад 640 пакетів медикаментів.

Програму «Ліки дітям» було запущено в жовтні 2015 року. Мета – забезпечити дітей із Донбасу з важкими хронічними діагнозами спеціальними препаратами, які підходять виключно їм.

Видавання тест-смужок і препаратів від Гуманітарного штабу здійснюється дітям віком до 18 років із непідконтрольних територій, а також переселенцям на мирній території Донбасу. Отримати їх можна тільки в аптеках мирних Артемівська, Маріуполя і Краматорська Донецької області.

Заявки приймаються за телефоном гарячої лінії Штабу 0800 509 001. Подробиці про те, хто і як може отримати медикаменти, – тут.