Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Штаб Ахметова відправить у квітні на Донбас 10 колон Гуманітарного рейсу

02.04.2015

Із квітня до Донецька вирушить перша колона 17-го рейсу Гуманітарного штабу Ріната Ахметова. 39 великовантажних автомобілів доставлять 743 тонни продуктів, із яких сформують 41 тисячу наборів для виживання.

Графік штабу Ахметова у квітні насичений. Вже 4 квітня до Маріуполя вирушить колона з 19 машин. Вони доставлять допомогу для переселенців у підконтрольних Україні населених пунктах і жителів міст на лінії вогню. На склад Штабу в Маріуполі буде доставлено 25 тисяч дорослих продуктових наборів та 6 тисяч дитячих.

Всього у квітні Гуманітарний штаб Ріната Ахметова планує доставити мирному населенню Донецької та Луганської областей 500 тисяч дорослих продуктових наборів та 30 тисяч дитячих. Для цього упродовж місяця на Донбас вирушать 10 колон великовантажних автомобілів — 8 до Донецька і 2 колони до Маріуполя.

«Штаб працює відповідно до принципів Ефективності, Прозорості, Нейтральності та Балансу. Вся допомога призначена виключно мирним жителям Донецької та Луганської областей, які не можуть самостійно купити продукти харчування. Ми неодноразово підкреслювали, що Рінат Ахметов ставить завдання надавати допомогу тим мирним жителям, які її найбільше потребують. У квітні ми й далі працюватимемо відповідно до поставленого завдання», — підкреслив директор Гуманітарного штабу Ріната Ахметова Григорій Колдунов.

Нагадаємо, у березні 2015 року Гуманітарний штаб Ріната Ахметова видав 480 тисяч наборів для виживання літнім людям, інвалідам, дітям та іншим пільговим категоріям мирних жителів зони АТО й вимушеним переселенцям із Донбасу, які проживають на мирних територіях Луганської та Донецької областей. Зокрема, 33 619 дітей від 0 до 2-х років отримали набори з дитячим харчуванням. Всього із серпня 2014 року Гуманітарний штаб Ріната Ахметова видав понад 2,4 млн наборів виживання мирним жителям Донбасу.