Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Штаб Ахметова: робота волонтерів та якість продуктових наборів під постійним контролем

10.04.2015

У березні Гуманітарний штаб Ріната Ахметова роздав 480 тисяч продуктових наборів для пенсіонерів, дітей та інших категорій соціально незахищених громадян. Обсяг роботи великий, і тому до волонтерів та якості продуктів висуваються підвищені вимоги.

За словами директора Гуманітарного штабу Григорія Колдунова, робота пунктів видавання, волонтерів та якість продуктів із наборів для виживання постійно контролюється співробітниками штабу. «Щодня у штабі аналізується вся інформація про якість роботи, яка надходить від контролерів, координаторів, а також від людей, які безпосередньо одержують допомогу. Питання якості постійно тримає на контролі Рінат Ахметов, я доповідаю йому про всі моменти, які хвилюють людей у містах, де видають допомогу, і про те, як ми реагуємо на їхні зауваження та пропозиції», — уточнив Григорій Колдунов.

Кожен сигнал про неякісні продукти ретельно перевіряють. Ось красномовний приклад. В одній із соцмереж з’явилася інформація про те, як молода сім’я, готуючи манну кашу для маленької дитини, виявила, що напис із датою виготовлення пошкоджено, а сама каша незадовільної якості. Оперативно була створена комісія, члени якої зв’язалися з цією сім’єю і, приїхавши в гості, вивчили всі претензії. І хоча, на думку членів комісії, крупа виявилася нормальною, перед господинею вибачилися, пачку з манкою замінили новою, а великодня Паска стала своєрідною компенсацією за турботу мами.

У цьому разі інформація про зіпсовані продукти не підтвердилася, однак за словами Григорія Колдунова, коли працюєш із такими величезними партіями продовольства, бувають ситуації, коли постачальники продають Штабу продукти не тієї якості, яку заявлено в договорі. Якщо таке відбувається, то Штаб домагається того, щоб постачальник замінив товар і вибачився перед людьми. «Такі випадки в нас, на жаль, були з тушонкою й кількою, проте ми розв’язали цю проблему із постачанням, і постійно стежимо за відгуками людей», — підкреслює Колдунов.

За словами директора Штабу, найбільше навантаження лягає на волонтерів, які спілкуються безпосередньо з людьми похилого віку та інвалідами. Від них вимагається величезне терпіння й увага під час контакту з людьми похилого віку. Уміння правильно пояснити й дати відповідь людині, яка потребує допомоги, — головне, що потрібно від волонтера. «Літні люди цінують допомогу, яку отримують, вони дуже уважно перевіряють вміст пакету, перевіряють, чи ціла пачка, термін придатності. Волонтерам по кілька разів доводиться відповідати на одні й ті ж запитання, пояснювати, наприклад, що не потрібно плутати дату виготовлення з терміном придатності й так далі. Літні люди цінують увагу, і ми у Штабі теж цінуємо чуйних співробітників і дорожимо ними», — говорить Колдунов.

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова просить усіх одержувачів допомоги, у разі виникнення будь-яких питань, звертатися на гарячу лінію 0 800 509 001 або електронною поштою [email protected]. Всі питання будуть якнайшвидше розглянуті й дістануть відповіді та розв’язання проблем.