Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Рінат Ахметов – Дітям. Твоя суперсила». Старт нового сезону

25.02.2020

У Центрі опіки Маріуполя стартував новий сезон проєкту «Рінат Ахметов – Дітям. Твоя суперсила». Попередній сезон відбувся в грудні 2019 року. Вихованці п’яти інтернатних установ Донецької області вчилися знаходити свої таланти. Здобували знання про те, як вибрати професію, та проходили профорієнтаційні тести. Пробували себе в п’яти популярних і актуальних професіях.

«Цей сезон проєкту «Рінат Ахметов – Дітям. Твоя суперсила «пройде під девізом» Твоя суперпрофесія», – пояснює менеджер проєктів і програм Оксана Іщук. – Новий цикл мотиваційних зустрічей дасть майбутнім випускникам інтернатів практичні навички та знання, спираючись на які їм буде легше знайти першу роботу та почати будувати своє життя.

Дітей навчать складати резюме, розкажуть, як пройти співбесіду, і навчать фінансової грамотності. Також будуть проводитися майстер-класи за професіями, які цікаві учасникам проєкту.

У проєкті «Рінат Ахметов – Дітям. Твоя суперсила» є дві важливі складові. Перша – створення чуда для учасників у вигляді мотиваційних подарунків. І друга, не менш важлива, – це натхнення, яке передають їм успішні люди, телезірки й артисти. Ми називаємо їх амбасадорами, посланцями доброї волі Ріната Ахметова – найвідомішого благодійника України».

Першим амбасадором нового сезону «Рінат Ахметов – Дітям. Твоя суперсила» став телеведучий Максим Сікора. Тренінг із дітьми щодо створення резюме провела психолог і тренер Фонду Надія Кондратюк. Дітей розділили на кілька команд. Пропонувався ще й елемент практичної гри – потрібно було створити резюме з використанням спеціальних карток. Одна з команд складалася з дітей із вадами слуху, які за допомогою сурдолога нарівні з усіма брали участь у тренінгу.

«На мою думку, формат обрано дуже вдало, – упевнений Максим Сікора. – Дітям по 14–15 років, вони вже замислюються про своє майбутнє, яку професію хочуть обрати. І те, що Фонд допомагає в цьому ненав’язливо, в ігровій формі, – дуже здорово та корисно. Діти освоювали матеріал і закріплювали практичними навичками. Ми разом дізнавалися, що таке Hard Skill Soft Skill, що таке резюме, як його правильно скласти.

Я вже втретє приєднуюся до проєкту "Рінат Ахметов – Дітям. Твоя суперсила". Я спостерігав за групами, як вони складають резюме. Спочатку вони не дуже серйозно до цього поставилися, складали якісь нереальні, навіть казкові речі. Але ближче до кінця кінець тренінгу вони усвідомили, що резюме – це не жарт, це обличчя, образ людини, яка його створила. І ця трансформація мені сподобалася».

Дійсно, на початку й наприкінці тренінгу учасники створювали своє резюме і здивувалися: яка велика різниця сталася в них усього за дві години.

«Я втретє беру участь у проєкті "Рінат Ахметов – Дітям. Твоя суперсила". Мені дуже подобається проєкт. І цього разу я зрозуміла, що резюме – це не просто так, поклала в стіл і забула. Ні! Це дуже важливий документ для твого подальшого життя та роботи», – розповіла нам 15-річна Ілона.

За дві години діти встигли не тільки навчитися створювати резюме, а й отримали майстер-клас із найактуальнішої спеціальності першого сезону «Рінат Ахметов – Дітям. Твоя суперсила» – професії баристи. Спеціально запрошений цього дня бариста Михайло кожному з дітей допоміг зробити своє перше справжнє еспресо.

«Я взагалі хотів своє життя пов’язати з тайським боксом, – поділився з нами 15-річний Владислав. – Сьогодні вперше в житті спробував бути баристою й гадаю, що дуже хочу далі займатися цим. Може, це стане моєю основною професією. Я дізнався багато нових слів, вивчив кавомашину й навіть зварив кави амбасадору Максиму Сікорі, який взагалі його не любить! І він пив моє лате з задоволенням, сказав, що смачно».