Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Рінат Ахметов допоміг маленькій Поліні

03.10.2019

Маленькій Поліні Сидоренко було лише три рочки, коли вона потрапила в лікарню з високою температурою. Лікарі поставили діагноз «бронхіт» і відправили на флюорографію. Результати насторожили медиків, тому вони порадили батькам відвести дитину на УЗД серця, що на знімку здавалося збільшеним.

«Дочка пройшла обстеження, після якого був встановлений діагноз – вторинний дефект міжпередсердної перегородки. Іншими словами, вада серця. Нам запропонували прооперувати Полю, ось тільки вартість такої операції для нашої сім’ї була нереальною. По допомогу я звернулася до Фонду Ріната Ахметова», – розповіла Вікторія, мама дитини.

Поліна стала однією з учасниць проекту «Рінат Ахметов – Дітям. Здорове серце», у рамках якого дівчинці встановили спеціальний імплант – оклюдер. За його допомогою ваду усунули.

«Дякую Рінату Леонідовичу, що відгукнувся на нашу біду. Навіть не знаю, що б ми робили без його помочі», – подякувала Вікторія.

Фонд Ріната Ахметова з 2013 року допомагає дітям із діагнозом «вада серця». Для системної боротьби з хворобою у 2017 році почав працювати проект «Рінат Ахметов – Дітям. Здорове серце». У його рамках дітям проводять корекційні операції зі встановлення імпланта – оклюдера. На сьогодні проведено 107 операцій.