Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Рінат Ахметов – Дітям. Здорове серце»: як отримати допомогу за проектом

03.09.2019

Фонд Ріната Ахметова допомагає дітям назавжди забути про страшний діагноз – ваду серця. У рамках проекту «Рінат Ахметов – Дітям. Здорове серце» проведено 106 операцій зі встановлення спеціального імпланта-оклюдера.

Одним з учасників проекту став 11-річний Данило Лепихов із Маріуполя.

«Синові було два роки, коли лікарі вперше почули шуми у нього в серці, однак жодних патологій тоді не виявили. Два роки потому кардіолог виявила хорди та вирішила, що шуми виникають через це. Тоді Даню поставили на облік, а потім він проходив щорічні перевірки. При цьому дитина останні кілька років займалася танцями, але часту задишку ми пояснювали зайвою вагою», – розповіла мама Олена.

Цього року, коли Данилові виповнилося 11, чергове УЗД показало відкриту артеріальну протоку, тобто ваду серця. Лікарі з Інституту серцево-судинної хірургії ім. Амосова, які приїхали до Маріуполя, підтвердили діагноз і рекомендували провести операцію. Найбільш оптимальним варіантом було встановлення оклюдера, але вартість імпланта була для сім’ї зависокою. На допомогу прийшов Фонд Ріната Ахметова – і 24 липня серце Дані стало здоровим.

«Щиро дякую за допомогу, за те, що наша дитина одужала», – сказали батьки хлопчика.

Як отримати допомогу за проектом

«Рінат Ахметов – Дітям. Здорове серце» – це допомога в проведенні операцій зі встановлення оклюдера дітям від 0 до 18 років із вродженими вадами серця, які мають реєстрацію в Донецькій, Луганській, Харківській і Запорізькій областях, із малозабезпечених та соціально незахищених сімей.

Докладну інформацію можна дізнатися на гарячій лінії Фонду 0800 509 001.