Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Рінат Ахметов – Дітям. Здорове серце»: врятувати маленьке життя

12.02.2020

Щорічно українські лікарі діагностують ваду серця тисячам немовлят. За словами медиків, відомо близько 200 різновидів цієї недуги, і кожна з них протікає по-своєму. Якщо вада дійсно критична, вона проявляється рано, буквально з перших днів або навіть годин життя. Чим раніше хвороба виявлена, тим більше у пацієнта шансів на щасливе і здорове життя в майбутньому.

У 2017 році Фонд Ріната Ахметова відкрив окремий напрямок для допомоги діткам з вадами серця. За проєктом «Рінат Ахметов – Дітям. Здорове серце» їм проводять корекційні операції з установки особливого імпланта – окклюдера. Крім того, Фонд продовжує соціальну  кампанію з інформування жителів України про цей метод. Причому головна його перевага в тому, що не потрібно робити складну операцію. Процес установки імпланта забирає менше години, а маленького пацієнта вже через кілька днів виписують з лікарні.

Героїнею нового відеоролика Фонду стала Юля Прокоф'єва з Бахмута. З перших днів мамі Олені довелося боротися за життя і здоров'я дитини. І не забувати про своє, адже жінка хвора на цукровий діабет.

«Я її народила недоношеною, восьмимісячною. Важила донька лише 1,6 кілограма, зовсім крихітка. І відразу ж лікарі виявили кілька вад серця. Першу операцію довелося провести через п'ять днів після народження, а через кілька років знадобилася ще одна, набагато складніша. Від цього залежало життя дитини. Зволікати не можна було – маля почало втрачати вагу, активні ігри викликали напади задухи», – розповіла Олена Прокоф'єва.

Щоб назбирати на імплант, жінці знадобилися б роки. На щастя, на допомогу прийшов Фонд Ріната Ахметова.

«Величезна подяка Рінату Леонідовичу за допомогу, за порятунок життя моєї дочки. Він подарував окклюдер, нам зробили вдало операцію», – каже Олена.

За словами жінки, її головна мрія здійснилася – серце донечки тепер здорове.