Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Рінат Ахметов – Дітям. Мирне літо»: відпочинок і оздоровлення дітей Донбасу

27.07.2021

У санаторно-оздоровчому комплексі «Перлина Донеччини», розташованому в місті Святогірську Донецької області, триває реабілітація і відпочинок дітей у рамках проєкту «Рінат Ахметов – Дітям. Мирне літо».


У таборі 115 школярів 8-14 років, які пережили жахи збройного конфлікту, з різних міст і сіл Донецької та Луганської областей, а також діти-переселенці з допомогою психологів Фонду долають травми війни, а завдяки густому хвойному лісу, цілющому повітрю та кришталево чистій воді поправляють фізичне здоров'я.


– Рінат Ахметов – єдиний благодійник в Україні, який системно і масштабно допомагає дітям Донбасу. Фонд став першим надавати психологічну допомогу дітям, які живуть по обидві лінії розмежування. І ось уже сім років основне завдання проєкту – підтримка дітей Донбасу під час літніх канікул.


Новинкою цього року стала активність «Кіно Кемп» у рамках проєкту Музею Фонду Ріната Ахметова «Голоси Мирних. Діти». Хлопці та дівчата навчаються відеозйомці й монтажу, а також самі створюють відеоісторії про події на Донбасі.


– Таланти дітей перевершили наші очікування. Деякі з них приїхали з готовими сценаріями і чітким розумінням що саме і як будуть знімати. В результаті у них вийшли не просто історії, а невеликі фільми, що вражають глибоким розумінням болю трагедії Донбасу, – розповіла керівниця проєктів Фонду Оксана Іщук.


Найактивніші учасники проєкту приєднаються до наповнення унікального Музею Фонду Ріната Ахметова «Голоси Мирних». Цей музей – перший і найбільший в Україні архів свідчень мирних жителів Донбасу, які постраждали внаслідок збройного конфлікту на сході країни. До нього вже увійшли більш ніж 2 тисячі історій, а до 2025 року Фонд планує зібрати 100 тисяч.


Крім творчості в рамках Кіно Кемпу та щоденних занять з психологами, у дітей насичений щоденний графік: майстер-класи, тренінги, заняття спортом і змагання, в одному з яких команда Мирного літа буквально в перші дні переможно взяла гран-прі.


І номер, і коментарі переможців ви можете побачити на відео:

Найцікавіші моменти проєкту «Рінат Ахметов – Дітям. Мирне літо» Фонд публікує на своїх сторінках у соцмережах.