Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Проєкт Фонду Ріната Ахметова допомагає у психологічній реабілітації дітям Донбасу

22.07.2021

У місті Святогірську Донецької області діти Донбасу проходять психологічну реабілітацію та відпочивають завдяки проєкту «Рінат Ахметов – Дітям. Мирне літо». Психологи Фонду допомагають школярам віком 8-14 років, які пережили жахи збройного конфлікту, впоратися з травмами війни й отримати ресурс для здорового розвитку.

Кожен ранок у дітей починається з веселої зарядки. Потім за планом – заняття з психологами. Крім цього, хлопчики та дівчатка беруть участь у безлічі конкурсів та активностей. Так, вже на другий день відпочинку всі бажаючі могли покататися на конях, а зараз готуються до великого танцювального батлу.


У цьому році в проєкті «Рінат Ахметов – Дітям. Мирне літо» беруть участь 115 дітей, а з часу його створення з 2015 року літній відпочинок і відновлення отримали близько 4500 учасників. Заняття із засосуванням ігрової та арт-терапії, групові зустрічі проводять психологи Фонду, які пройшли навчання за курсом «Травма війни».


– Новинкою цього року стала активність «Кіно Кемп», у ході якої діти відвідують заняття з відеозйомки та монтажу, вчаться розповідати історії та сворювати ролики про події на Донбасі. Найактивніші учасники проєкту долучаться до наповнення безпрецедентного Музею Фонду Ріната Ахметова «Голоси Мирних». Цей Музей – перший і найбільший в Україні архів історій мирних жителів Донбасу, які постраждали внаслідок збройного конфлікту на сході країни. До нього вже увійшли понад 2 тисячі історій, а до 2025 року Фонд планує зібрати 100 тисяч, – розповіла Оксана Іщук, керівниця проєктів Фонду.


У перші дні діти вчаться створювати сюжети, писати сценарії, записувати інтерв'ю. Наступним кроком навчання стануть зйомки та монтаж. Тренери Фонду обіцяють, що вже через кілька днів у кожного учасника буде готовий своя власна відеоісторія. Як виявилося, деякі з дітей приїхали в табір із вже готовими сценаріями та з нетерпінням чекають початку зйомок.


Найцікавіші моменти проєкту «Рінат Ахметов – Дітям. Мирне літо» Фонд публікує на своїх сторінках у соцмережах. Дивіться відео про неймовірно яскраве Мирне літо!