Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Прес-анонс. Всесвітній день боротьби з туберкульозом

24.03.2008

24 березня особлива дата в історії туберкульозу. У цей день у 1882 році Роберт Кох зробив заяву про відкриття туберкульозних бацил. Через 100 років, 24 березня 1982 року, під егідою ООН уперше був проведений Всесвітній день боротьби з туберкульозом, і з того часу цей день щорічно святкується у світі. Туберкульоз залишається величезною глобальною проблемою громадської охорони здоров'я. Щорічно у світі реєструються майже 9 мільйонів нових випадків захворювання й при цьому вмирають більше півтора мільйона осіб.

Всесвітній день боротьби з туберкульозом  «Я МОЖУ ЗУПИНИТИ ТУБЕРКУЛЬОЗ»

«Програма подолання епідемії туберкульозу в Донецькій області на 2007-2011 роки»

24 березня 2008 року пройде під девізом «Я можу зупинити туберкульоз». Це більше, ніж гасло. Це заклик, що має мобілізувати всіх. Ми можемо зупинити туберкульоз, якщо:

     · пацієнти почнуть відповідально ставитися до свого здоров'я, вчасно й постійно прийматимуть препарати;

     ·  лікарі - правильно розпізнаватимуть симптоми хвороби, оперативно ставитимуть діагноз і проводитимуть лікування;

     · викладачі - доноситимуть до учнів правдиву інформацію про це давнє захворювання.

Необхідно пам'ятати: дізнаючись якнайбільше про туберкульоз, можна вчасно запобігти йому. Сьогодні факти свідчать, що інвестуючи в діагностику й лікування туберкульозу, можна одержати в середньому десятикратну віддачу.

У Донецькій області діє «Програма подолання туберкульозу в Донецькій області на 2007-2011 роки». Вона реалізується при спільному фінансуванні й підтримці з боку БФ «Розвиток України», Донецької обласної ради, Донецької обласної державної адміністрації, адміністрацій міст і районів області.

Додаткова інформація:

У Донецькій області в 2007 році на обліку перебувало 11 тисяч  хворих  на туберкульоз і було зареєстровано більше 4 тисяч нових випадків активного туберкульозу. 1363 осіб померли від туберкульозу протягом року. Близько 15 % пацієнтів області живуть із подвійною проблемою: туберкульоз і ВІЛ, -  це удвічі більше, ніж у середньому у світі. Більше 13 % хворих мають стійкий до ліків туберкульоз, що в чотири рази більше, ніж у середньому у світі.

Контакти: Олена Нещерет, менеджер

                    програм і проектів БФ   

                   «Розвиток України»

                    (062) 388 30 48

                     e-mail: [email protected]