Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Працювати, щоб допомагати людям

29.11.2019

 

Від чого залежить професійний успіх і як правильно вибрати спеціальність. Про це говорили учасники мотиваційної зустрічі в рамках проекту «Рінат Ахметов – Дітям. Твоя суперсила» Фонду Ріната Ахметова. Відбулася вона в Слов’янській спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті I–III ступеня № 23. Тут навчаються діти з проблемами зору. Шукати відповіді на важливі питання допомагав учням випускного класу амбасадор Фонду – популярний актор Олег Маслюк.

Один із учасників заходу 17-річний Станіслав Іванчик поділився своїми враженнями:

«На зустрічі ми дізналися про професії, про існування яких знали далеко не всі. А ще про те, як правильно підійти до вибору шляху в дорослому житті. Особливо цікавими були тести на профорієнтацію, що допомагають зрозуміти, яка сфера діяльності підходить кожному з нас. Дякую Рінату Ахметову за цікаву зустріч».

Сам хлопець серйозно займається голболом. Це вид спорту для сліпих і слабозорих дітей. І вже вирішив, ким хоче стати в дорослому житті.

«Хочу працювати лікарем або поліцейським – ці професії дають змогу допомагати людям», – пояснив Станіслав.

Проект «Рінат Ахметов – Дітям. Твоя суперсила» Фонду Ріната Ахметова працює для того, щоб змінювати життя дітей на краще, допомогти здійснитися їхній мрії. Для цього в ньому беруть участь амбасадори Фонду – посланці доброї волі Ріната Ахметова. Це зірки телеканалу «Україна», які проводять мотиваційні зустрічі з дітьми з інтернатних установ. Раніше до числа посланців доброї волі Ріната Ахметова увійшли зірки екрана: Олег Панюта, Андрій Дебрін, Ігор Пупков, Олексій Суханов, Максим Сікора та Марина Кухар. Цьогоріч до їхньої команди приєдналися артисти Олег Маслюк та Андрій Бурим.

З грудня 2018 року 8 амбасадорів Фонду Ріната Ахметова провели 30 мотиваційних зустрічей у 9 інтернатних установах Донецької області, на яких побували понад 800 дітей.